A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

Новини Пенсійного фонду України

З 1 квітня на Чернігівщині здійснюється автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів

З 1 квітня автоматично, без додаткового звернення особи до органів ПФУ, проводиться перерахунок пенсії тим особам, які продовжували працювати і на 1 березня 2023 року набули право на проведення перерахунку пенсій, з урахуванням не менш як 24-х місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії або якщо після призначення (попереднього перерахунку) пройшло не менше 2-х років. 

11:08 05.04.2023

Як «оптимізувати» пенсію?

Законодавством передбачено можливість виключення місяців із «невигідною» заробітною платою (низькими порівняно з іншими місяцями коефіцієнтами) з періоду, за який враховується заробіток для обчислення пенсії.

12:49 28.03.2023

Пенсіонери Чернігівщини отримають оновлені виплати

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2023 року з 1 березня цого року проведені індексації пенсій та щомісячних страхових виплат, підвищено розміри мінімальних пенсій по інвалідності колишнім військовослужбовцям та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, збільшено рівень мінімальних пенсійних виплат окремим категоріям пенсіонерів.

10:06 17.03.2023

Пільги на оплату житлово-комунальних послуг: кому передбачені знижки у розмірі 100 %, 50 %?

Пільги з оплати житлово-комунальних послуг надаються, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну людину за шість місяців, що передують місяцю звернення, не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (у 2023 році це 3760 грн). Пільга призначається на 12 місяців з місяця, коли таке право виникає.

11:00 02.03.2023

Хочете подати заяву на призначення або перерахунок пенсії, житлової субсидії або пільги без черг, не виходячи з дому? Це можна зробити дистанційно за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України

Якщо звернутись безпосередньо до сервісних центрів Головного управління Пенсійного фонду України в області неможливо або це викликає певні труднощі, застраховані особи та пенсіонери мають можливість дистанційно (https://portal.pfu.gov.ua/):

17:37 14.02.2023

Змінився розмір вартості суми збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при державній реєстрації легкового автомобіля в Україні

У зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1 січня 2023 року змінено розмір вартості суми збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при першій державній реєстрації легкового автомобіля в Україні.

16:33 06.02.2023

До відома роботодавців! Чому відхиляється заява-розрахунок про суми коштів, нараховані застрахованим особам?

Для отримання від Пенсійного фонду України фінансування для оплати лікарняних роботодавцю необхідно подати заяву-розрахунок, що містить інформацію про суми коштів, нараховані застрахованим особам.

10:28 03.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь