A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

Новини у системі безоплатної правничої допомоги

Умови надання відпустки та її тривалість під час дії воєнного стану

Війна істотно змінила життя українців, нові реалії внесли свої корективи у різні сфери життя, в тому числі у трудову сферу. З моменту повномасштабного військового вторгнення російської федерації на територію України багато питань для громадян нашої держави постали вперше. Одним з таких є питання надання відпусток під час війни. 

15:02 20.06.2022

Змінилася назва вулиці: чи потрібно переоформлювати документи

Упродовж останнього часу у багатьох містах України були змінені назви вулиць, провулків, проїздів. За підтримки громадськості, вулиці, названі іменами діячів сусідньої держави-агресора, отримують нові назви, в тому числі і імена Героїв України, а міські, сільські і селищні ради відповідно до ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» приймають рішення про перейменування.

10:57 14.06.2022

Роз'яснення щодо фізичного та психічного примусу

Під час війни вже були зафіксовані випадки, коли людина усвідомлювала небезпечність своїх вчинків і передбачала їх шкідливі наслідки, але, перебуваючи під впливом безумовно переважаючої сили примусу, була позбавлена можливості керувати своїми вчинками і поставлена в необхідність чинити саме так, а не інакше. Тому виникає питання: якщо людина поставлена внаслідок насильства (примусу) в неподолану необхідність заподіяти шкоду і ця необхідність була створена іншою людиною, подолати яку було неможливо, то чи відповідає вона за заподіяну шкоду?

12:27 17.05.2022

Перевірка на блокпостах: чи законні огляд речей, перевірка телефону, вручення повісток

Після запровадження в Україні воєнного стану одним з болючих питань стала перевірка на блокпостах громадян України та законність дій уповноважених осіб щодо огляду особистих речей, у тому числі телефонів, а також вручення повісток.

11:21 11.05.2022

Що робити, якщо загубили документи або закінчився термін їх дії

Відновити загублені або знищені документи в період воєнного стану можна у територіальних органах Державної міграційної служби (ДМС), які розташовані в безпечних районах, де не відбуваються активні бойові дії. Крім того, подати документи на оформлення ID-картки та закордонного паспорта, а також відновити документи можна також у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП).

16:28 28.04.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь