A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

Новини у системі безоплатної правничої допомоги

Учасники бойових дій мають право на безоплатну правничу допомогу: куди звертатися та як можуть допомогти юристи

Понад 10 тисяч ветеранів війни та військовослужбовців звернулися до системи безоплатної правничої допомоги від початку 2023 року. Серед поширених питань цієї категорії клієнтів – підстави звільнення з військової служби, порядок переведення до іншої військової частини, а також ті, що стосуються сімейних правовідносин, зокрема стягнення аліментів, розлучення, оформлення спадщини. Розповідаємо, як учасникам бойових дій отримати безоплатну правничу допомогу та в яких випадках може допомогти система БПД. 

09:16 06.10.2023

Де близьким родичам зниклих безвісти отримати юридичну допомогу безоплатно

Близькі родичі людей, які зникли безвісти у зв’язку з бойовими діями, під час пошуків можуть потребувати юридичної допомоги. Отримати таку допомогу можна безоплатно, звернувшись до системи безоплатної правничої допомоги.

16:21 04.10.2023

Оформлення догляду за особою похилого віку, яка потребує постійного стороннього догляду

Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019 № 2671-VIII соціальні послуги – це дії, спрямовані на профілактику складних життєвих обставин, подолання таких обставин або мінімізацію їх негативних наслідків для осіб/сімей, які в них перебувають. Особі або сім’ї можуть надаватися одна або одночасно декілька соціальних послуг. Порядок організації надання соціальних послуг затверджується Кабінетом Міністрів України.

15:02 17.07.2023

З 19 червня в Україні повертаються довоєнні правила спадкування

Кабінет Міністрів України 28 лютого 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, постановою КМУ № 164 "Деякі питання нотаріату в умовах воєнного стану" встановив, що перебіг строку для прийняття спадщини або відмови від її прийняття зупиняється на час дії воєнного стану, але не більше, ніж на чотири місяці.

16:56 28.06.2023

Постраждалі від сексуального насильства під час війни та домашнього насильства можуть отримати безоплатну правову допомогу від держави

Система безоплатної правової допомоги (БПД) запускає інформаційну кампанію про допомогу постраждалим від насильства. Кампанія складатиметься з двох частин: підтримка у випадках сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією росії проти України та допомога постраждалим від домашнього насильства.

11:13 30.05.2023

Зміни щодо умов користування арештованими рахунками

6 травня набув чинності Закон України від 11 квітня 2023 року № 3048-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану".

14:41 29.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь