A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

Новини у системі безоплатної правничої допомоги

Довідково-інформаційна платформа правових консультацій «WikiLegalAid»

На сьогодні довідково-інформаційна платформа правових консультацій «WikiLegalAid» містить понад 2,2 тис. правових консультацій у найрізноманітніших галузях права. Перелік консультацій постійно доповнюється, а їх актуальність тримають на контролі юристи системи надання безоплатної правової допомоги.

11:26 16.03.2023

Кібербулінг та кібергрумінг: небезпека в інтернеті

Сьогодні інтернет став невід’ємною частиною нашого життя, адже допомагає в роботі, навчанні та побуті, містить безліч корисної та цікавої інформації, надає можливість спілкуватись на форумах, у різноманітних чатах і групах. Проте, окрім очевидної користі, в мережі також таїться безліч загроз, серед яких - кібербулінг та кібергрумінг.

11:34 22.02.2023

Як отримати безоплатну правову допомогу в умовах воєнного стану

Система безоплатної правової допомоги працює для того, щоб кожна людина мала можливість захистити свої права та відіграє надзвичайно важливу роль в житті громадян, особливо у ці нелегкі часи для України, адже спрямована на захист прав простої людини.

12:00 09.02.2023

Додаткові соціальні гарантії для осіб з інвалідністю внаслідок війни I або II групи в умовах воєнного стану

20 грудня 2022 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України за № 1393 від 16.12.2022, якою затверджено Порядок реалізації спільного з Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Товариством Червоного Хреста України проекту щодо надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни.

11:51 20.01.2023

Дозвіл на виїзд дітей за кордон

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну,  рятуючись від війни, російських обстрілів, ракет і танків мільйони українців були змушені  залишити свої домівки в пошуках безпеки та шукати прихисток за кордоном, зокрема, для своїх дітей.

14:48 27.12.2022

Робота в окупації та колабораціонізм - у чому різниця розповідають фахівці БПД

Цього разу розповідаємо, які дії під час перебування в окупації можуть бути кваліфіковані як колабораціонізм чи пособництво окупантам. Адже одна річ – добровільний перехід на бік окупантів та займання посад у окупаційних структурах, і геть інша – коли людина працює далі на колишній роботі, щоб елементарно мати можливість прогодувати себе та свою родину.

10:40 23.12.2022

Основні зміни щодо призначення допомоги по безробіттю

Воєнний конфлікт в Україні призвів до низки змін в законодавчій сфері, не стала винятком і сфера зайнятості населення. У вересні 2022 року було ухвалено Закон України № 2622-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці», який набув чинності 29 жовтня 2022 року. Відтак, з 29 жовтня, допомогу по безробіттю у період дії воєнного стану виплачують по-новому.

15:19 25.11.2022

Історія розлучення з чоловіком, який залишився на тимчасово окупованій території

Іноді різні світоглядні погляди одного з подружжя призводять до руйнування шлюбу. Сімейне життя Людмили та Сергія дало тріщину ще в 2014 році, коли почалася збройна агресія рф проти суверенітету та територіальної цілісності України.

14:23 16.11.2022

Смерть та народження на ТОТ: юристи системи БПД допомагають з документами

Система безоплатної правової допомоги працює, щоб допомогти встановити факти, що мають юридичне значення - наприклад, факт народження чи смерті - на тимчасово окупованих територіях. Від початку повномасштабного вторгнення уже надійшло понад 1000 таких звернень.

15:24 15.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь