Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

Новини Державної податкової служби України

Отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами можна у податковій інспекції за місцем здійснення діяльності

Головне  управління ДПС у Чернігівській області нагадує суб’єктам господарювання, що здійснювати торгівлю підакцизними товарами  можна лише за наявності відповідної ліцензії.  Сюди відноситься роздрібна торгівля: алкогольними напоями (крім столових вин), тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, або пальним.

09:32 11.01.2024

Неприбуткові організації мають право надавати благодійну допомогу внутрішньо переміщеним особам без втрати статусу неприбутковості

На період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану на території України не вважається порушенням вимог п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України щодо перебування організації у статусі неприбуткової організації здійснення такою неприбутковою організацією передачі майна, надання послуг, благодійної допомоги, використання доходів (прибутків) для фінансування видатків, не пов’язаних з реалізацією мети та напрямів діяльності, передбачених її установчими документами, на цілі, що визначені п. 63 підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

15:53 21.11.2023

В яких випадках та на яких підставах здійснюється скасування реєстрації РРО

Відповідно до пункту 1 глави 4 розділу II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 547) реєстрація реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) діє до дати скасування реєстрації РРО, що відбувається у випадках, коли:

16:40 20.11.2023

Здійснення господарської діяльності без державної реєстрації – це пряме порушення вимог чинного законодавства

Державна податкова служба України нагадує платникам податків про необхідність реєстрації суб’єктами господарювання у випадку здійснення систематичної господарської діяльності з продажу товарів (надання послуг).

19:36 09.11.2023

Щодо особливостей застосування РРО та/або ПРРО при наданні послуг за умови проведення розрахунків за них виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів

ДПС продовжує інформувати платників податків про актуальні питання щодо особливостей застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, у зв’язку з чим повідомляє таке. 

19:25 09.11.2023

Отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та зберігання пального стало зручніше

В управлінні контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Чернігівській області нагадали, що роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами, або рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, або пальним може здійснюватися суб'єктами господарювання (у тому числі іноземними суб’єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них відповідних ліцензій.

13:56 09.11.2023

Щодо оподаткування ФОП ІІІ групи у період воєнного стану

В управлінні оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Чернігівській області нагадали, що з 01 серпня 2023 року українським підприємцям повернули ставки податків, які діяли до початку запровадження військового стану, зокрема для фізичних осіб – підприємців ІІІ групи. Таким чином, ФОП ІІІ групи припинили сплачувати 2% від обороту і перейшли на ставку 5%.

13:46 09.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь