Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

«Сексуальне насильство як зброя війни»: у Новгород-Сіверському відбувся круглий стіл

Дата: 20.02.2024 10:41
Кількість переглядів: 58

19 лютого у м. Новгород-Сіверський відбувся важливий круглий стіл на тему «Сексуальне насильство як зброя війни – ситуація в Чернігівській області».

Представником Понорницької селищної ради у цьому заході була заступниця селищного голови Галина Яковець. Також участь у круглому столі взяли журналісти, представники Новгород-Сіверської міської ради, сфери соціального захисту Новгород-Сіверської РДА та громад району, Новгород-Сіверської окружної прокуратури, Новгород-Сіверського бюро правової допомоги, громадських організацій.

Особлива увага була приділена проблемі виявлення випадків сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, та висвітлення СНПК в медіа району та громад, роботі журналістів з цією темою.

Необхідність отримання юридичної та психологічної допомоги, коректність висвітлення теми в ЗМІ, особлива важливість ролі структури соціального захисту населення у наданні підтримки особам, які постраждали від СНПК – усе це учасники круглого столу визначили як важливі компоненти роботи з цією темою.

ГО «Асоціація демократичного розвитку» представила інформаційно-методичну брошуру «Сексуальне насильство як зброя війни: попередити і підтримати», яка буде цінним ресурсом для усіх, хто працює з особами, що постраждали від СНПК, або є такими особами. Також команда організації презентувала результати медіа-моніторингу ЗМІ Чернігівщини щодо висвітлення теми сексуального насильства, що пов'язане з конфліктом.

У ході цієї події присутні отримали нові корисні знання, які неодмінно стануть вагомим кроком у напрямку покращення ситуації та забезпечення підтримки для тих, хто потребує допомоги.

Захід проведено ГО «Асоціація демократичного розвитку» – грантером Українського Жіночого Фонду/Ukrainian Women's Fund/УЖФ в рамках проекту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом/СНПК», який УЖФ виконує в партнерстві з громадською організацією «Ла Страда – Україна» та Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем» за підтримки Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції й Апарату Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики та за фінансування Європейського Союзу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь