A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2024 08:12
Кількість переглядів: 53

Фото без описуШановна громадо!

Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.

Афганська війна була останньою з великих імперських авантюр Радянського Союзу. 15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю – війна була програна.

Згідно зі статистикою в Афганістані загинули 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовими, 711 дітей – сиротами. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися з інвалідністю. Це страшна ціна, яку заплатила Україна за імперські амбіції Кремля.

З того часу минуло вже 35 років, проте пам’ять не стерла з історії кривавих подій. Війна ніколи не забудеться і не пройде безслідно, залишаючи за собою горе, сльози, каліцтво, смерть…

Крім афганців, цього дня вшановують і інших військових, які брали участь у різних війнах в часи СРСР та незалежної України. У період незалежності в миротворчих операціях за межами країни загинуло 49 військових.

У цей скорботний день схилімо голови перед солдатами, яким не судилося повернутися живими на рідну землю. Їхня вірність військовій присязі заслуговують на глибоку повагу.

Шановні учасники бойових дій на території інших держав! Ми вдячні вам за мужність і патріотизм, за стійкість та витримку. Прийміть найщиріші побажання міцного здоров’я, благополуччя, родинного затишку, впевненості у завтрашньому дні, щастя, добра та миру.

 

З повагою – Віктор Іващенко, Понорницький селищний голова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь