A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

Мовчан Ігор Вікторович (17.09.1996 - 26.11.2022, с. Авдіївка)

Дата: 14.02.2024 09:16
Кількість переглядів: 45

Фото без описуМовчан Ігор Вікторович народився 17 вересня 1996 року в селі Авдіївка.

2014 року Ігор закінчив Авдіївську загальноосвітню школу із золотою медаллю та вступив до Київського політехнічного інституту імені І. Сікорського на спеціальність промислової електроніки. Навчання поєднував з роботою, бо прагнув жити за власні зароблені гроші.

Після другого курсу університету Ігор проходив службу в Національній Гвардії України. Демобілізувавшись, здобув вищу освіту.

«Він був дуже цілеспрямованою людиною. Розумний, ерудований, завзятий, наполегливий. З ним можна було поговорити на будь-яку тему. На все була своя думка. Мав підвищене почуття справедливості, відповідальності.» – так відгукуються про Ігоря його рідні.

Після навчання влаштувався в технологічну компанію «Аякс», яка виробляє дротові та бездротові системи безпеки (сигналізації для будинків, офісів, фірм). Спершу працював регулювальником електронної апаратури, а потім дуже швидко отримав підвищення до інженера з ремонту. Паралельно планував отримати іншу професію – інженер вбудованих систем.

З початком повномасштабного вторгнення на територію України російських військ Ігор добровольцем пішов захищати Батьківщину. Його позиція була така: якщо кожен буде вважати, що нехай хтось інший, а не ти, то нікому буде захищати Україну і нічого у нас не вийде.

Після місяця навчання молодого бійця направили на Донбас. Службу проходив у 56 бригаді морської піхоти на посаді механіка-радиста. Воював у гарячих точках на Авдіївському напрямку, під Покровськом.

26 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання в с. Первомайське Донецької області Ігор Мовчан загинув. Смерть наступила внаслідок влучання у бліндаж, коли він з побратимами спускалися в укриття.

01.12.2022 Ігоря поховали в рідній Авдіївці.

На фасаді Авдіївського ліцею Мовчану Ігорю Вікторовичу встановлено меморіальну дошку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь