Виконком схвалив проєкт бюджету Понорницької селищної територіальної громади на 2024 рік та ухвалив інші важливі рішення

Дата: 19.12.2023 16:50
Кількість переглядів: 115

Сьогодні, 19 грудня, селищний голова Віктор Іващенко провів заключне у 2023 році засідання виконавчого комітету селищної ради, на якому розглянули і схвалили проєкт головного бюджетного документа Понорницької селищної територіальної громади на 2024 рік. Згодом він буде затверджений депутатами селищної ради на засіданні 37 сесії, яке заплановано провести 22 грудня.

Проєкт бюджету громади на 2024 рік вдруге розроблявся в умовах воєнного стану, що обумовлює зміну пріоритетів видатків та спрямування фінансових ресурсів на першочергові напрямки. Як основний фінансовий документ він має на меті створення пріоритетних умов для підтримки Сил оборони України, а також для сталого функціонування громади, забезпечення розвитку її освітньої, медичної, житлово-комунальної інфраструктури та соціально-культурної сфери, соціального захисту мешканців, внутрішньо переміщених осіб, інших категорій громадян та продовження реалізації інвестиційних проєктів, враховуючи виклики, зумовлені війною.

На цьому засідання, окрім схвалення проєкту бюджету на наступний рік, були опрацьовані й інші питання. Серед них – надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Сьогодні його отримали ще 28 дітей громади, які зазнали психологічного насильства внаслідок перебування на тимчасово окупованій Російською Федерацією території Чернігівської області або знаходяться на обліку як внутрішньо переміщені особи. Загалом такий статус у громаді вже мають понад 200 дітей.

Члени виконкому також розглянули питання щодо виготовлення та встановлення за кошти селищного бюджету пам’ятної дошки випускнику Свердловської середньої загальноосвітньої школи Коропського району Чернігівської області (нині – Деснянська гімназія) молодшому сержанту Сивоконю Павлу Леонідовичу, жителю села Об’єднане, який загинув 21 квітня 2023 року на Донеччині під час виконання військового обов’язку із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Щоб забезпечити належну організацію діяльності виконавчого комітету селищної ради на початку 2024 року, на засіданні обговорили та затвердили план роботи на І квартал. У документі наведенні питання для розгляду на засіданнях, котрі будуть проводитися двічі на місяць, запланована регулярна робота низки комісій при виконкомі, передбачена організаційна робота та підготовка й проведення заходів відповідно до календарних державних та професійних свят тощо.

Із соціального блоку – розглянули заяви громадян про надання матеріальних допомог на складне або довготривале лікування та на поховання.

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення, які будуть оприлюднені на офіційному вебсайті селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь