A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

Положення про Координаційну раду з питань гендерної політики та протидії торгівлі людьми при виконавчому комітеті Понорницької селищної ради

Дата: 06.12.2023 12:49
Кількість переглядів: 48

Фото без описуЗатверджено рішенням виконавчого комітету
Понорницької селищної ради
від 28.11.2023 № 661

 

1. Загальні положення

1.1. Координаційна рада з питань гендерної політики та протидії торгівлі людьми при виконавчому комітеті Понорницької селищної ради (далі – Координаційна рада) є консультативно-дорадчим органом і створюється для сприяння реалізації державної політики у сфері забезпечення рівних прав чоловіків і жінок, протидії торгівлі людьми, з метою забезпечення координації дій структурних підрозділів виконавчого комітету Понорницької селищної ради у цих напрямках.

1.2. У своїй діяльності Координаційна рада керується Конституцією і законами України, указами Президента України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, а також цим Положенням.

1.3. Координаційна рада утворюється рішення виконавчого комітету Понорницької селищної ради.

2. Основними завданнями Координаційної ради є:

2.1. Координація зусиль структурних підрозділів виконавчого комітету Понорницької селищної ради, недержавних організацій та благодійних фондів щодо реалізації державної політики з питань гендерної політики та протидії торгівлі людьми.

2.2. Унесення пропозицій щодо вдосконалення діяльності відповідних органів і служб з питань гендерної політики та протидії торгівлі людьми.

2.3. Підтримка громадських ініціатив щодо забезпечення рівних прав жінок і чоловіків, протидії торгівлі людьми.

3. Координаційна рада відповідно до покладених на неї завдань:

3.1. Розробляє пропозиції щодо забезпечення гендерної рівності у суспільстві та протидії торгівлі людьми.

3.2. Уносить пропозиції до проєктів цільових програм, спрямованих на забезпечення рівних можливостей жінок і чоловіків брати участь у політичному і суспільному житті держави та протидії торгівлі людьми.

3.3. Координує зв’язки з громадськими організаціями та благодійними фондами, з державними та неурядовими структурами, діяльність яких спрямована на підтримку рівноправності статей, протидії торгівлі людьми.

3.4. Інформує населення через засоби масової інформації про заходи щодо забезпечення гендерної рівності у суспільстві, протидії торгівлі людьми.

3.5. Виконує інші функції, що випливають із покладених на неї завдань та не суперечать чинному законодавству.

4. Координаційна рада має право:

4.1. Утворювати в установленому порядку тимчасові експертні комісії, робочі групи, залучати до них представників органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, громадських організацій (за погодженням з їхніми керівниками) для підготовки пропозицій з питань забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми.

4.2. Запрошувати на свої засідання представників структурних підрозділів виконавчого комітету Понорницької селищної ради, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, громадських організацій (за погодженням з їхніми керівниками) з питань, що стосуються діяльності Координаційної ради.

4.3. У встановленому порядку одержувати від органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформаційні й аналітичні матеріали, необхідні для реалізації покладених на Координаційну раду завдань.

4.4. Проводити наради, засідання за круглим столом, семінари з питань, що належать до компетенції Координаційної ради.

5. Організація діяльності Координаційної ради

5.1. Координаційну раду очолює заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

5.2. Склад Координаційної ради та положення про неї затверджується рішенням виконавчого комітету Понорницької селищної ради.

5.3. До складу Координаційної ради можуть входити працівники структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради та, за згодою, представники інших органів державної влади та громадських організацій.

5.4. Основною формою роботи Координаційної ради є її засідання, що проводяться за потребою, але не рідше одного разу на три місяці. Засідання Координаційної ради є правочинним, якщо на ньому присутні не менше половини її членів.

5.5. Рішення Координаційної ради приймаються відкритим голосуванням простою більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови Координаційної ради.

Рішення Координаційної ради оформляються у вигляді протоколів, рекомендацій за підписами голови та відповідального секретаря.

За потреби рішення Координаційної ради направляється відділам, селищної ради, підприємствам, установам та організаціям незалежно від форм власності, громадським організаціям.

5.6. Голова Координаційної ради та її члени працюють на громадських засадах.

5.7. Про свою діяльність і прийняті рішення Координаційна рада інформує громадськість у засобах масової інформації.

5.8. Організаційне забезпечення діяльності Координаційної ради здійснює виконавчий комітет Понорницької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь