На будівлі Деснянської гімназії встановили пам’ятну дошку загиблому Захиснику Івану Ларченку

Дата: 29.11.2023 16:56
Кількість переглядів: 117

Сьогодні відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Захисника України, нашого земляка, що загинув внаслідок військової агресії російської федерації, Ларченка Івана Борисовича.

За ініціативою рідних загиблого Героя меморіальну дошку встановили на фасаді Деснянської гімназії, оскільки Мезинська неповна середня школа, у якій навчався Іван Борисович, була декілька разів реорганізона і, зрештою, ліквідована у 2015 році, а заклад освіти у Деснянському – її законний правонаступник.

Вшанувати пам’ять полеглого Захисника зібрались його рідні та близькі, керівництво громади, дирекція і колектив гімназії, учні та місцеві жителі.

Сьогодні ми робимо перший крок для увічнення імені нашого Героя. Не просто кажуть у народі: «Поки нас пам’ятають – ми живі». Загиблих Героїв не повернути, але пам’ять про них житиме в наших серцях» – звернувся до учасників заходу Віктор Іващенко, селищний голова.

Почесне право зняти синьо-жовтий стяг з пам’ятної дошки надали Андрію Ларченку, сину полеглого Воїна. Андрій також подякував усім, хто допомагав у пошуках його батька, підтримував під час поховання та посприяв у виготовленні та встановленні цього меморіального знаку.

Присутні, схиливши голови в скорботі, віддали шану світлій пам’яті військового та поклали квіти до меморіалу.

Ларченко Іван Борисович з початком повномасштабного ворожого вторгнення став на захист своєї країни: спочатку пішов добровольцем на місцевий блокпост, а у червні 2022 року був призваний до Збройних сил України, де проходив службу на посаді старшого стрільця мотопіхотного відділення мотопіхотного батальйону.

13 вересня 2022 року надійшла звістка про те, що Іван Ларченко вважається безвісти зниклим; у районі населеного пункту Бруськинське Херсонської області з військовим втрачено зв’язок. Через півроку пошуків тіло було ідентифіковано. Поховали військовослужбовця 8 квітня 2023 року на рідній землі.

Наші Герої: Іван Ларченко з одного боку і Петро Шамшур з іншого, віднині щодня зустрічатимуть всіх біля входу в Деснянську гімназію і нагадуватимуть кожному, що вони поклали життя, аби ми жили у мирній Україні.

Майбутнє можливе тільки тоді, коли ми пам’ятатимемо минуле!

Герої не вмирають!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь