A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

У грудні пройде Всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична акція «Національний тиждень читання»

Дата: 01.12.2023 12:45
Кількість переглядів: 35

Фото без описуПромоція читання є важливим чинником розвитку людського потенціалу і для дорослих, і для дітей, адже читання - основа життя самобутньої освіченої нації, гарна ідея для дозвілля, необхідність на шляху професійного зростання і соціальної адаптації, збереження ментального здоров’я тощо.

Так, з 4 до 10 грудня 2023 року державна установа «Український інститут книги» проводитиме Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію «Національний тиждень читання».

Мета Акції - консолідувати українське суспільство навколо читання як тренду. Гасло - «Бути своїми», що означає зв’язок між поколіннями.

Запрошуємо всіх взяти участь у Всеукраїнській інформаційно-просвітницькій акції. Долучитися до її реалізації заклади можуть у такий спосіб:

  • на своїх офіційних вебсайтах та сторінках у соціальних мережах розмістити інформацію про проведення акції;
  • організувати відповідні заходи, наприклад, обговорення літературних творів, читання вголос, вікторини, читацькі клуби, зустрічі з письменниками, квести тощо. Деякі заходи, за бажанням організаторів, можуть бути присвячені 130-річчю Миколи Хвильового, чия постать є центральною у проведенні тижня читання у 2023 році;
  • поділитися фотозвітами проведених заходів і розмістити їх на офіційних вебсайтах і сторінках у соціальних мережах, використавши хештеги #тижденьчитання2023 та #бутисвоїми.

Любителі книг та всі охочі також можуть підтримати акцію поділившись у соціальних мережах своїми читацькими вподобаннями (наприклад, опублікувати певний перелік книжок, та/або історію про найулюбленіший літературний твір, та/або міркування про важливість читання).

Захід проводиться згідно зі Стратегією розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія» та операційним планом її реалізації на 2023-2025 роки, затвердженими розпорядженням Кабінету Міністрів України від 3 березня 2023 р. № 190-р.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь