A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

Другий етап Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху: будьте помітними на дорозі!

Дата: 21.11.2023 12:07
Кількість переглядів: 41

Фото без описуТижні безпеки дорожнього руху в Україні, що проходять двічі на рік, є однією із найбільших інформаційно-просвітницьких платформ для привернення уваги суспільства до проблем дорожньо-транспортного травматизму в країні, який, за даними ВООЗ, є однією з найбільших світових проблем охорони здоров’я.

Щороку, за різними статистичними даними, Україна втрачає в дорожньо-транспортних пригодах понад 3 тисячі своїх громадян, понад 30 тисяч травмуються. Основні причини ДТП із загиблими та травмованими: перевищення безпечної та встановленої швидкості руху, порушення правил проїзду перехресть та пішохідних переходів, недотримання дистанції, погіршення видимості у темний час доби,  відсутність освітлення проїжджої частини тощо.

Кількість дорожньо-транспортних пригод стрімко зростає, коли на вулицях темно та не працює вуличне освітлення. Чорний одяг, погані погодні умови збільшують шанс опинитися під колесами автомобіля. Однак є просте рішення, яке зробить вас помітним на дорозі. Це – світлоповертаючі елементи або так звані флікери.

Завжди будьте дуже уважні у темряві! Носіть яскравий одяг, світлоповертаючий жилет або окремі елементи, вмикате ліхтарик на телефоні. Подбате про власну безпеку, а також безпеку свої дітей та рідних.

Особливо важливо забезпечити флікерами юних учасників дорожнього руху, адже часто вони можуть повертаютися додому в умовах недостатньої видимості і маршрути не завжди проходять по освітлених ділянках доріг. Використання світлоповертаючих елементів на одязі допоможе юним учасникам дорожнього руху стати більш помітними на проїжджій частині.

Варто зазначити, що світлоповертаючі елементи можуть зберегти життя не лише людини, вони можуть зробити помітнішими на дорозі і домашніх улюбленців.


Фото без опису




« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь