Пам’ятні дошки Сергію Позднякову, Миколі Топчію та Віктору Гончарову відкрили у Понорниці

Дата: 28.09.2023 16:26
Кількість переглядів: 222

Фото без описуУ Понорниці сьогодні пройшла історична, проте дуже сумна подія – відкриття меморіальних дощок. На фасаді Понорницького ліцею з’явилися нові пам’ятні знаки на честь загиблих випускників: Сергія Позднякова і Миколи Топчія, а також випускника й згодом учителя – Віктора Гончарова.

Вшанувати пам’ять земляків зібрались рідні полеглих Героїв: мати Сергія Позднякова Оксана, його вітчим Ігор, сестра Анна, дідусь Юрій Іванович та бабуся Тетяна Миколаївна, дружина Миколи Топчія Ірина з племінницею Тетяною і дружина Віктора Гончарова Олена з донькою Валерією і сином Олексієм. Присутніми на заході були й керівництво громади, близькі й друзі Воїнів, працівники закладу, шкільна молодь та односельчани.

Церемонія відкриття розпочалась зі звучання Державного Гімну в пам’ять про подвиг наших загиблих Захисників, які мужньо і до останнього подиху боролися з ворогом.

Почесне право зняти синьо-жовті стяги з меморіальних дощок було надано матері Оксані Пономаренко, дружині Ірині Топчій, дружині Олені і доньці Валерії Гончаровим.

Красиві, спокійні, усміхнені... Відтепер з цих дощок наші Герої щодня будуть дивитися і спостерігати за нами. Кожного вересня вони будуть зустрічати наших діток на шкільну лінійку, кожного травня – проводжати їх у доросле життя.

Зі словами скорботи, вдячності та шани до присутніх звернулися керуюча справами виконкому Галина Супрун, директор Понорницького ліцею Інна Чепік, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Світлана Зикун та колишній вчитель Понорницької школи, який до того ж був дідусем одного із загиблих Воїнів, Юрій Іванович Поздняков.

Учні ліцею з нагоди відкриття меморіалів підготували художні номери. Без перебільшення, знову до сліз усіх вразив виступ Алі Ключнікової, учениці 7 класу, яка виконала пісню «Біля тополі», присвячену українським військовим, котрі загинули за свою державу.

Морально тяжкий, але водночас сповнений почуттями вдячності, гордості та поваги, захід завершився покладанням квітів.

27-річний Сергій Поздняков після закінчення університету займався національно-патріотичним вихованням дітей та молоді у молодіжному таборі «Сіверська Січ», одним із засновників якого він був. У 2014 та 2019 роках захищав Україну на сході. З першого дня повномасштабного ворожого вторгнення, добровольцем долучившись до Чернігівської територіальної оборони, вкотре став на захист Батьківщини. 3 березня 2023 року під час танкового обстрілу на Бахмутському напрямку ворог забрав життя молодшого сержанта, командира відділення снайперів РВП.

Микола Топчій народився 24 січня 1969 року в Понорниці. З 10 серпня 2022 року мужньо захищав наш спокій і незалежність України на Донеччині у складі одного з підрозділів військової частини А 0693 на посаді командира взводу. Під час виконання бойового завдання Микола Федорович отримав травми не сумісні з життям. 3 квітня 2023 року його серце перестало битися.

Віктор Гончаров до початку повномасштабної війни працював футбольним тренером у Понорниці. Після 24 лютого він зробив вагомий внесок у захист та життєдіяльність громади, сформувавши й очоливши місцеву територіальну оборону. Потім командував взводом у навчальному батальйоні на Київщині, а згодом опинився за 7 кілометрів від передової, де 24 липня 2023 року і обірвалось його життя. Віктору Григоровичу було 55 років.

Наш обов'язок – берегти пам’ять про наших Воїнів. На жаль, громада вже втратила 13 Захисників на московсько-українській війні. З Понорниці – троє.

Безмежна подяка, вічна пам’ять і слава справжнім Героям України, тому що вони віддали найцінніше, що може віддати людина – це своє життя.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь