Сьогодні річниця загибелі нашого земляка Анатолія Шаповала

Дата: 18.06.2023 09:03
Кількість переглядів: 159

Фото без описуУ цей день минулого року страшна звістка сколихнула людські серця. 18.06.2022 загинув, захищаючи Україну від ворога, наш земляк, уродженець с. Верба, Шаповал Анатолій Михайлович.

Народився Анатолій Шаповал 20 травня 1977 року у селі Верба Коропського району Чернігівської області у багатодітній родині. Серед п’ятьох дітей Анатолій був найменшим, але найспритнішим. Навчався у Вербівській загальноосвітній школі, а згодом оселився у Коропі, де заслужив авторитет і повагу.

По собі Анатолій Михайлович залишив добрий слід: його роботи з металу прикрашають подвір’я не лише рідного селища, а й відомі далеко за межами району: ворота, хвірточки, альтанки, гойдалки, підставки для квітів, мангали... численні витвори творчої особистості.

Добрим словом згадують Анатолія Михайловича і у Рихлівському Свято-Миколаївському монастирі, до відновлення якого він також доклав своїх рук.

22 роки коропчанин працював у «Газбудсервісі». Спочатку займався металовиробами, а згодом очолив цех.

З перших днів війни, коли на Чернігівщині тривали бої, Анатолій Шаповал записався до підрозділу тероборони, а після деокупації Чернігівщини пішов добровольцем у Збройні Сили України. Був розвідником зенітного артилерійського взводу.

Побратими розповідали, що тільки Анатолій міг непомітно підібратися близько до ворожих позицій, бо завжди був виваженим, обміркованим, уважним. А сам він говорив так: «Якщо я тут не буду – значить, діти наші будуть»…

Загинув Шаповал Анатолій Михайлович 18 червня 2022 року під час обстрілу російським ворогом населеного пункту Покровське Донецької області. Поховали Героя на кладовищі в смт Короп.

Минув рік. Скорботний, важкий, тривожний. Пам'ять про Анатолія Шаповала живе і житиме вічно в його героїчних вчинках, патріотизмі, жертовності і любові до України.

Герої не вмирають! Герої живуть вічно!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь