A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

8 травня – Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

Дата: 08.05.2023 17:47
Кількість переглядів: 94

Фото без опису8 травня у всьому світі відзначається Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Саме в цей день 1828 року народився Анрі Дюнан - швейцарський бізнесмен, громадський діяч, гуманіст, засновник Міжнародного комітету Червоного Хреста і перший лауреат Нобелівської премії миру.

У середині 19 століття за ініціативи Дюнана вперше стали створюватися групи добровольців, які надавали допомогу пораненим на полях битв. А в 1863 році була скликана конференція, що поклала початок міжнародному комітету Червоного Хреста.

Співробітники та 14 мільйонів волонтерів Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в усьому світі формують потужну гуманітарну мережу. Щороку вони допомагають понад 160 млн людей, даруючи їм усмішки кожного дня.

З 24 лютого 2022 року, коли відбулося загострення збройного конфлікту в Україні, Товариство Червоного Хреста оперативно мобілізувало всі сили та ресурси й розпочало надавати допомогу постраждалому населенню.

З початку повномасштабної війни Червоний Хрест України передав на області України понад 8 800 000 продуктових та гігієнічних наборів. Щодня співробітники та волонтери в логістичних центрах приймають, формують та розподіляють на регіони сотні тон вантажу, який містить продукти, гігієнічні товари, лікарські засоби, воду, постільну білизну та інші необхідні речі.

Вітаємо з нагоди професійного свята всіх працівників та волонтерів Товариства Червоного Хреста України, а зокрема - найближчого до нас Коропського підрозділу Товариства Червоного Хреста та Чернігівської обласної організації ТЧХ.

Висловлюємо глибоку вдячність за вашу самовіддану працю, любов до людей, небайдужість, милосердя та чуйність, за надання допомоги у скрутних ситуаціях, оптимізм та віру в краще майбутнє. Нехай високі цілі та творче натхнення стануть запорукою вашого подальшого успіху у благородній справі захисту життя, гідності та прав людини!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь