Положення про Почесну грамоту, Грамоту та Подяку Понорницької селищної ради

Дата: 03.01.2023 17:20
Кількість переглядів: 1857

Фото без описуЗатверджено рішенням Понорницької селищної ради
від 22.12.2022 № 3146

 

І. Загальні положення

1. Почесна грамота, Грамота, Подяка Понорницької селищної ради (далі – Почесна грамота, Грамота та Подяка) є формою заохочення та відзначення громадян, працівників селищної ради, трудових колективів і окремих працівників за вагомі здобутки у забезпеченні розвитку економічної, освітньої, соціальної, культурної, військової, громадської та інших сфер діяльності Понорницької селищної територіальної громади, проведенні заходів щодо забезпечення законності, прав і свобод громадян, а також за сумлінну працю, вагомі досягнення у виробничій, соціально-культурній, науковій, освітній, військовій, правоохоронній, творчій, спортивній, громадській та інших сферах діяльності, активну участь у вихованні підростаючого покоління, миротворчу, благодійну діяльність, захисту державних інтересів України, зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди державних, професійних свят, пам’ятних, ювілейних дат.

2. Відзначаються Почесною грамотою, Грамотою або Подякою окремі працівники або трудові колективи підприємств, установ, організацій усіх форм власності та господарювання, працівники селищної ради, громадські об’єднання, громадяни України, які, як правило, проживають на території селищної ради та зробили значний особистий внесок у розвиток громади або мають інші досягнення.

3. Почесною грамотою, Грамотою або Подякою можуть бути відзначені також представники інших регіонів України, які особистою участю внесли значний вклад у розвиток територіальної громади або її окремих населених пунктів.

4. Нагородження Почесною грамотою, Грамотою та оголошення Подяки працівникам та трудовим колективам підприємств, установ і організацій оформляється розпорядженням селищного голови з основної діяльності; працівникам Понорницької селищної ради – розпорядженням селищного голови з особового складу. Питання нагородження відзнаками Понорницької селищної ради є внутрішньоорганізаційними. Контроль за організацією та підготовкою нагородних документів здійснює загальний відділ Понорницької селищної ради.

5. Фінансування, пов'язане з реалізацією цього Положення, здійснюється за рахунок коштів селищного бюджету.

6. У разі втрати (псування) Почесної грамоти, Грамоти або Подяки, їх дублікат не видається.

ІІ. Порядок представлення до нагородження

1. Почесною грамотою та Грамотою нагороджуються окремі громадяни, трудові колективи і працівники підприємств, установ та організацій усіх форм власності, працівники і депутати селищної ради, члени громадських організацій і об’єднань, військовослужбовці, працівники військових частин за особистий внесок у створення позитивного іміджу Понорницької селищної територіальної громади, багаторічну сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, значні системні досягнення у праці.

2. Подяка оголошується окремим громадянам, колективам і працівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності, працівникам і депутатам селищної ради, членам громадських організацій і об’єднань, військовослужбовцям, працівникам військових частин, спортсменам, учням, навчальних закладів за заслуги в професійній, навчальній та громадській діяльності, сумлінне виконання посадових обов’язків, благодійну допомогу, генерацію ідей щодо розвитку Понорницької селищної територіальної громади та активну громадянську позицію.

3. Висунення кандидатур для нагородження здійснюється трудовими колективами підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності, комісією Понорницької селищної ради з питань нагородження, спілками, товариствами, об’єднаннями громадян. Непрацюючих осіб до нагородження можуть представляти також громадські організації, спілки тощо, членами яких вони є.

4. Подання про відзначення вноситься депутатами селищної ради, виконавчим комітетом селищної ради, керівниками структурних підрозділів та виконавчих органів селищної ради, іншими державними органами, підприємствами, керівниками підприємств, організацій, установ усіх форм власності, громадськими організаціями та об’єднаннями громадян, творчими та іншими спілками за підписами їх керівників, командуванням військових частин тощо.

Подання про відзначення керівників структурних підрозділів та виконавчих органів селищної ради ініціюють селищний голова, секретар ради, заступники селищного голови, керуючий справами виконавчого комітету селищної ради; подання на секретаря ради, заступників селищного голови, керуючого справами виконавчого комітету ініціює селищний голова.

5. При представленні до нагородження необхідно дотримуватись послідовності у нагородженні: Подяка, Грамота, Почесна грамота Понорницької селищної ради.

6. Особи можуть бути представлені до повторного нагородження Грамотою або Подякою не раніше ніж через 2 роки. Почесною грамотою – не раніше ніж через 5 років. У виняткових випадках представлення до нагородження може відбуватись раніше.

7. Подання про нагородження Грамотою та оголошення Подяки вноситься на ім’я селищного голови не пізніше ніж за 10 днів до визначеної дати (державного, професійного свята, визначної події, ювілею особи, підприємства, установи, організації, проведення заходів, з якими пов’язується відзначення). Почесною грамотою – не пізніше ніж за 20 днів до визначеної дати.

8. У поданні вказуються:

  • прізвище, ім’я та по батькові особи із зазначенням посади (для колективу – повна назва установи, підприємства, організації без використання скорочень та абревіатур);
  • подія, до якої пропонується відзначення, дата та місце вручення нагородження.
  • вид нагороди;
  • конкретні заслуги, що стали підставою для порушення клопотання про нагородження;

Не вважаються обґрунтованими пропозиції про відзначення осіб, колективів, які не мають конкретних і вагомих заслуг.

Головним і визначальним критерієм мають бути наявність достатніх показників, вагомих заслуг, високих здобутків у професійній та/або громадській діяльності. Ювілей сам по собі не є підставою для нагородження.

9. До подання додаються такі документи:

  • копія або витяг з рішення зборів колективу (якщо ініціює колектив);
  • нагородний лист із зазначенням характеристики особи, що представляється до нагородження (додатки 1, 2, 3);

До подання про нагородження Почесною грамотою додаються копії паспорта та ідентифікаційного коду, а також згода особи, що представляється до нагородження, на обробку її персональних даних.

До подання про нагородження Почесною грамотою, Грамотою або оголошення Подяки колективам, керівникам підприємств, організацій та установ, які представляються до нагородження, додаються довідки про стан справ на підприємстві, в організації чи в установі.

10. У разі невідповідності поданих документів пунктам 8 та 9 цього Положення, вони не розглядаються і назад не повертаються.

11. Почесною грамотою відзначення пам’ятних дат, історичних подій, ювілеїв підприємств, установ і організацій вперше відбувається у 50-у річницю, ювілеї та вшанування пам’яті видатних людей – у день п’ятдесятиріччя з дня народження. Наступні відзначення для підприємств, установ, організацій – не раніше ніж через 10 років, а для осіб – 5 років.

12. Нагородження Грамотою або оголошення Подяки з нагоди відзначення ювілеїв підприємств, установ і організацій може відбуватись вперше у 20-ту річницю.

13. Подання та нагородні матеріали щодо відзначення Почесною грамотою, Грамотою або Подякою попередньо розглядаються комісією Понорницької селищної ради з питань нагородження. За результатами розгляду комісія надає селищному голові пропозиції щодо нагородження. Організаційне забезпечення діяльності комісії здійснюється загальним відділом селищної ради.

14. При нагородженні Почесною грамотою може вручатися грошова премія чи подарунок, розмір та кошти на придбання яких щорічно передбачаються при формуванні селищного бюджету. Здійснення виплат коштів та придбання подарунків проводиться відділом бухгалтерського обліку та звітності селищної ради.

15. Підготовку проєктів розпоряджень селищного голови про нагородження та зберігання матеріалів щодо нагородження забезпечують загальний відділ селищної ради та відділ організаційної та кадрової роботи селищної ради.

16. Почесна грамота, Грамота, Подяка селищної ради підписується селищним головою та скріплюється гербовою печаткою Понорницької селищної ради.

17. Облік і реєстрація Почесних грамот, Грамот та Подяк здійснюється загальним відділом селищної ради.

ІІІ. Порядок вручення

1. Вручення Почесної грамоти, Грамоти, Подяки Понорницької селищної ради здійснюється селищним головою або за його дорученням заступниками селищного голови, керуючим справами виконавчого комітету, секретарем селищної ради в обстановці урочистості і широкої гласності у визначеному для цього приміщенні, у селищній раді або за місцем роботи, проживання чи діяльності особи, яка нагороджується. Перед врученням оголошується розпорядження селищного голови про нагородження Почесною грамотою, Грамотою чи про оголошення Подяки.

За рішенням селищного голови вручення може проводитися в іншому порядку.

2. Копія розпорядження про нагородження Почесною грамотою, Грамотою чи про оголошення Подяки надсилається за місцем роботи (служби), навчання, проживання зазначеної у ньому особи.

3. В особовій справі та трудовій книжці (облікових документах військовослужбовців), відзначених Почесною грамотою, Грамотою або Подякою, робиться відповідний запис із зазначенням дати і номера розпорядження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь