На фасаді Деснянської гімназії встановили меморіальну дошку загиблому військовослужбовцю Петру Шамшуру

Дата: 24.03.2023 12:10
Кількість переглядів: 238

15 лютого під час виконання бойового завдання з оборони населеного пункту Кремінка Луганської області загинув командир стрілецької роти майор Національної гвардії України Петро Олександрович Шамшур.

Сьогодні в його рідній Деснянській школі встановили дошку пам’яті відважному патріоту, взірцю для молоді. Меморіальна дошка на честь Петра була виготовлена військовою частиною 3036 Національної гвардії України для збереження пам’яті про героїчну мужність та сміливість воїна-гвардійця.

Право на почесне відкриття пам’ятної дошки надали дружині загиблого Воїна Анастасії Шамшур та його батьку Олександру Шамшуру.

Вшанували пам’ять Захисника України разом з рідними та мешканцями громади селищний голова Віктор Іващенко, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Світлана Зикун та староста Покошицького старостинського округу Валентина Мишко.

«Загибель воїна-героя не має означати забуття. Сьогодні наші воїни не просто творять історію, вони є частиною цієї історії... Петро Шамшур поклав свою душу і тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі. Сьогодні ми робимо перший крок, щоб увічнити ім’я цього хлопця. Не просто кажуть в народі: «Поки нас пам’ятають – ми живі» - зазначив Віктор Іванович.

Указом Президента за сумлінне виконання службових обов’язків, відданість військовій присязі та Українському народові, зразкове виконання бойових завдань, особисту мужність і відвагу, виявлені під час відсічі збройної агресії Російської Федерації проти України майор Шамшур Петро Олександрович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи рідну землю від ворога. Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях.

Додатково повідомляємо, що пам’ятні дошки також будуть встановлені Сергію Позднякову, Ігорю Мовчану і кожному загиблому Герою, який навчався у закладах освіти нашої громади. Таке рішення 22 березня ухвалили на засіданні виконавчого комітету.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь