Звіти про виконання бюджету та про роботу лікарні, соціальний захист дітей та допомога особам похилого віку - про це та інше говорили на засіданні виконкому 22 лютого

Дата: 23.02.2023 15:27
Кількість переглядів: 158

Вчора під головуванням селищного голови Віктора Іващенка виконавчий комітет черговий раз зібрався для опрацювання питань, віднесених до його компетенції.

Першим основним питанням, розгляд якого зайняв значну частину часу засідання, було погодження звіту про виконання бюджету громади за 2022 рік. Звіт представила присутнім начальник фінансового відділу селищної ради Світлана Погорілко.

Відповідно до інформації Світлани Миколаївни доходна частина селищного бюджету за 2022 рік, з урахуванням міжбюджетних трансфертів, склала 98244,8 тис. грн, в тому числі доходи спеціального фонду – 976,8 тис. грн. Виконання власних надходжень загального фонду забезпечено на 185,2 %, що складає 68167,3 тис. грн. Найбільш питомим у власних доходах загального фонду бюджету є податок та збір на доходи фізичних осіб – 82,4 %.

Видатки селищного бюджету за 2022 рік склали 62711,6 тис. грн, в тому числі видатки загального фонду – 59091,8 тис. грн, спеціального – 6619,8 тис. грн. Найбільшу питому вагу в загальному обсязі видатків загального фонду бюджету займають витрати на освіту – 54,8 %, державне управління – 16,3 %, культуру – 3,4 %, соціальний захист – 4,2 %, житлово-комунальне господарство – 3,9 %, іншу діяльність – 10,7 %.

Ще один звіт, який заслухали члени виконкому, був про роботу комунального некомерційного підприємства «Понорницький центр первинної медико-санітарної допомоги». З ним присутніх ознайомила Дарина Гончарова, в. о. директора закладу.

Так, за звітний період до 7 вже існуючих ФАПів на території громади додалось ще 2. Їх відкрито у с. Деснянське та с. Іваньків. З 27.09.2022 в КНП «Понорницький ЦПМСД» почав працювати кабінет щеплень, в тому числі для вакцинації проти COVID-19. Матеріально-технічне забезпечення закладу проходить доукомплектацію, але на сьогодні вже є мінімум всього необхідного для роботи центру. Була отримана гуманітарна допомога у вигляді ліжок для денного стаціонару, шаф, ролерів та матраців, а також УЗД-апарат, спеціаліст для роботи якого вже готується проходити навчання. В найкоротші строки планується відкриття кабінету фізіопроцедур. З Національною службою здоров’я України підписаний 1 пакет за напрямом «Первинна медична допомога».

Під час своєї доповіді Дарина Іванівна зазначила, що є потреба у лікарях загальної практики сімейної медицини.

Також у рамках засідання виконком приділив увагу низці питань, що стосувались соціального захисту населення.

Начальником служби у справах дітей Ніною Пилипенко було запропоновано до обговорення 3 проєкти рішень щодо захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які знаходяться на первинному обліку в службі.

Опрацьовано питання про взяття на обслуговування до відділення соціальної допомоги вдома комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» громадян похилого віку, які потребують систематичної сторонньої допомоги. Цей проєкт рішення винесла на розгляд директор ЦНСП Наталія Погребець. Згідно з положенням про комунальну установу у новій редакції такі рішення тепер приймає виконавчий комітет.

Далі присутні члени виконкому розглянули заяви громадян про присвоєння адрес житловим будинкам та про надання матеріальної допомоги для ліквідації наслідків пожежі, у зв’язку з необхідність проходження складного лікування тощо.

Ці та інші рішення, ухвалені з питань порядку денного засідання від 22 лютого, будуть оприлюднені на офіційному вебсайті громади згідно з чинним законодавством.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь