A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

Взяття жінок на військовий облік відтерміновується до 1 жовтня 2023 року

Дата: 09.09.2022 16:04
Кількість переглядів: 287

Фото без опису6 вересня 2022 року Міністр оборони України підписав наказ, відповідно до якого  взяття жінок на військовий облік відтерміновується до 1 жовтня 2023 року.

Прийнятий наказ не змінює норм чинного законодавства про обов'язкове взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік, проте, надає можливість профільному комітету Верховної Ради України та  парламенту доопрацювати  проєкт Закону «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу».

Новий законопроєкт, рекомендований для ухвалення  Верховною Радою України,  має запровадити «добровільність військового обліку жінок»,  обов'язковість постановки на військовий облік, з  1 жовтня 2023 року,  залишиться лише для тих жінок, які мають професію медика, котра споріднена з професією військового медика. Наразі ж постановка жінок-медиків на облік - добровільна.

ЗСУ потребують лише деяких спеціальностей, тому на сьогодні в державі немає гострої потреби збільшувати кількість жінок на військовому обліку, проте Міністерство оборони створює такий резерв на майбутнє.

В наказі Міністерства оборони, чинність якого відтерміновано ще на рік, міститься перелік військово-облікових спеціальностей або споріднених професій, після одержання яких жінки будуть братися на військовий облік військовозобов'язаних виключно у добровільному порядку. 

Важливо зазначити, що наразі жодних заборон на виїзд жінкам за кордон з 1 жовтня 2022 року немає.

Нагадуємо, що правову допомогу можна отримати звернувшись до Коропського бюро правової допомоги з 09:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю за адресою: вул. Успенська, 2, смт Короп, тел.: (04656) 2-12-62.

Також за правовою допомогою звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД з 08:00 до 17:00 за адресою: вул. Титаренка С., буд. 6А, м. Мена, тел.: (0244) 3-30-01.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.??????


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь