Сьогодні - Всесвітній день гуманітарної допомоги

Дата: 19.08.2022 16:28
Кількість переглядів: 132

Фото без описуЩороку 19 серпня різні країни святкують Всесвітній день гуманітарної допомоги.

Пам’ятний день був заснований за ініціативи Організації Об’єднаних Націй за участі Всесвітньої організації охорони здоров’я та інших міжнародних організацій.

Почалася історія цього дня після того, як в Іраку загинув Спеціальний посланець Генсека ООН Сержіу Вієйра ді Меллу разом зі своїми колегами під час бомбардування штаб-квартири організації. Вибух у Багдаді пролунав у 2003 році.

Мета проведення Всесвітнього дня гуманітарної допомоги полягає у приверненні уваги громадськості та поширення знань про гуманітарне співтовариство, про те, що роблять гуманітарні працівники і з якими труднощами вони стикаються, проводиться демонстрація своєї гуманітарної діяльності для неурядових та міжнародних організацій, а також спогад тих, хто загинув або отримав травми під час гуманітарних операцій.

Ще декілька років тому в Україні мало хто знав про таку дату. Але цей рік не схожий на попередні - віроломна війна, яку розв’язала росія проти нашої країни, все змінила. Особливої актуальності гуманітарна допомога отримала зараз, коли її потребують мільйони українців. Сьогодні в Україні цією благородною місією займаються як міжнародні, так і національні громадські організації, різні волонтерські рухи і благодійні фонди.

Відзначати цю подію - можливість поширити серед людства інформацію про важливість гуманітарної діяльності. Це один із засобів залучити фінансові активи на надання гуманітарної допомоги.

Висловлюємо щиру вдячність усім, хто за покликом серця, у свій вільний час, допомагає людям, не чекаючи подяк, нагород і визнання. Дякуємо всім причетним за ентузіазм, доброту і ту неоціненну допомогу, яку ви надаєте мешканцям нашої громади та внутрішньо переміщеним особам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь