Посилення контролю за цінами на товари на території Понорницької громади

Дата: 08.07.2022 16:05
Кількість переглядів: 152

Фото без описуПід час дії воєнного стану у Понорницькій громаді здійснюється контроль за цінами на ряд товарів, що мають істотну соціальну значущість.

Йдеться про хліб, батон, крупу гречану, крупу вівсяну, макаронні вироби, борошно пшеничне вищого ґатунку, свинину, яловичину, птицю (тушки курячі), молоко пастеризоване жирністю до 2,6 %, масло вершкове жирністю від 72 % до 82,5 % включно, сметану жирністю до 15 % включно, яйця курячі, олію соняшникову, цукор кристалічний, цибулю ріпчасту, буряк, моркву, картоплю, капусту білокачанну, бензин марки А-92, бензин марки А-95 та дизельне пальне.

З метою недопущення необґрунтованого підвищення цін та забезпечення цінової стабільності на території нашої громади селищний голова Віктор Іващенко підписав розпорядження № 42-од від 07.07.2022 «Про посилення контролю за цінами на товари».

Відповідно до вищезазначеного розпорядження граничний рівень величини підняття ціни не повинен бути більшим 15 % (без урахування витрат на транспортування).

Керівники та працівники суб’єктів господарювання в сфері торгівлі на території громади будуть ознайомлені з розпорядженням під підпис.

Також, нагадуємо про діючу заборону продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв, речовин, які виготовлені на спиртовій основі на всій території Понорницької громади та міру відповідальності – штраф від 400 до 800 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (6800-13600 грн) за порушення відповідних правил торгівлі (стаття 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь