Про добровільні формування цивільного захисту на території Понорницької селищної ради

Дата: 14.06.2022 09:41
Кількість переглядів: 223

8 червня 2022 року виконавчий комітет Понорницької селищної ради прийняв рішення № 227 «Про добровільні формування цивільного захисту Понорницької селищної ради та затвердження Положення про нього». У Положенні про добровільні формування цивільного захисту Понорницької селищної ради визначено порядок створення, завдання, структуру та оснащення добровільних формувань цивільного захисту, порядок їх участі у ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків.

Добровільні формування є тимчасовими добровільними об’єднаннями громадян, що утворюються під час загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій на території Понорницької селищної ради для виконання допоміжних робіт із запобігання виникненню або ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Такі формування можуть залучатися для:

  • поверхневого розбору завалів, розчистки маршрутів руху техніки;
  • збору інформації про знаходження людей у зоні надзвичайної ситуації;
  • евакуації постраждалого населення;
  • виконання заходів із забезпечення постраждалого населення (розгортання тимчасових пунктів проживання, доставки води, продуктів харчування, медикаментів, догляд за хворими та людьми похилого віку);
  • надання допомоги професіональним рятувальникам в організації життєдіяльності на період проведення рятувальних робіт;
  • виконання заходів з охорони громадського порядку (огородження небезпечних зон і ділянок, об’єктів ведення аварійних та інших невідкладних робіт, оточення зони надзвичайної ситуації та недопущення сторонніх осіб тощо).

До складу добровільних формувань на добровільних засадах включаються громадяни України, які за станом здоров’я придатні до військової служби та не досягли граничного віку перебування військовозобов’язаних у запасі другого розряду (віком до 60 років). Чисельність добровільних формувань цивільного захисту не визначна, вона залежатиме від кількості бажаючих.

Такі формування створюються у випадку загрози чи виникнення будь-яких масштабних надзвичайних ситуацій, у тому числі і пов’язаних з воєнними діями. При чому, вони можуть залучитися до рятувальних робіт саме на території громади. Тож фактично зараз їх формують на випередження, не виключено, що допомога добровільних рятувальників на території громади не знадобиться.

Щоб долучитися до добровільних формувань цивільного захисту Понорницької селищної ради, необхідно звернутися у селищну раду чи до старости відповідного старостинського округу із заявою на ім’я селищного голови про зарахування добровольцем-рятувальником з питань цивільного захисту, а також заповнити анкету на сайті: https://dmpo.dsns.gov.ua у розділі ”Я прагну стати добровольцем”.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь