Міжнародний день музеїв

Дата: 18.05.2022 15:48
Кількість переглядів: 166

Фото без опису18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято. Міжнародний день музеїв з’явився у календарі в 1977 році, коли на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums – Міжнародна рада музеїв) було прийняте рішення про встановлення цього свята.  І з 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах світу.

Музеї - це духовні храми історії та культури, правдивий портрет вікової мудрості. Завдяки музейним колекціям сучасники мають унікальну можливість почути величну мову різних епох, любов до рідної землі і до прекрасного. 

На території Понорницької громади знаходиться найбільний сільський музей в Європі - Мезинський археологічний науково-дослідний музей ім. В. Є. Куриленка, який був заснований у 1965 році на місці всесвітньовідомої Мезинської палеолітичної стоянки місцевим археологом, краєзнавцем, художником Василем Єлисейовичем Куриленком. В ньому представлено близько 35 тисяч експонатів, багато з яких є єдині у своєму роді.

Щиро вітаємо працівників музеїв з професійним днем! Хочемо висловити вам вдячність за те, що так довго і вірно бережете нашу історію, передаєте її з уст в уста, з покоління в покоління. Завдяки вам минуле нашої країни живе для нащадків. Ми від щирого серця бажаємо вам довголіття, міцного здоров’я, любові, щастя і процвітання. Нехай у вашому житті будуть відбуватися тільки радісні і хороші події. Творіть яскраву і барвисту історію своєї долі, про яку потім розкажуть ваші онуки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь