26 квітня - Міжнародний день пам'яті Чорнобильської трагедії та Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій і катастроф

Дата: 26.04.2022 10:01
Кількість переглядів: 127

Фото без описуУ грудні 2016 року Генеральна асамблея ООН проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті про Чорнобильську катастрофу та Міжнародним днем пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

Кожного року 26 квітня Україна й увесь світ згадує Чорнобильську трагедію, яка була найбільшою техногенною катастрофою в історії людства. Її наслідки були б ще жахливішими, якби не мужність і жертовність пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які вже у перші години страшного лиха прибули на Чорнобильську АЕС і вступили у бій з невидимим ворогом – радіацією.

Чи думав колись врятований світ, що через 36 років після Чорнобильської трагедії знов постане загроза від нових ядерних чи хімічних уражень. Сьогодні розуміючи всю жахливість впливу радіації на людський організм, нашій країні спільно з країнами Європи і світу треба зробити все можливе, щоб військова агресія російської федерації не спричинила глобальну катастрофу на атомних об’єктах України.

Ми схиляємо свої голови перед усіма, хто ціною свого життя оплатив шанс на життя мільйонів людей в далекому 1986 році, та хто сьогодні, ризикуючи своїм життям, виконуючи свій професійний обов'язок, захищають українців і все людство від масштабних серйозних радіаційних та хімічних уражень.

Щиро бажаємо всім Вам та Вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи! Ваш подвиг є яскравим свідченням того, що лише ми самі спроможні відвести біду від нашого дому, від кожного мешканця нашої землі і наших нащадків. 

Україна обов’язково переможе!

 

З повагою

Селищний голова Віктор ІВАЩЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь