Нагадуємо, що з 21 березня 2022 року на території Чернігівської області комендантська година діє з 20:00 до 06:00

Дата: 08.04.2022 11:56
Кількість переглядів: 181

Фото без описуВідповідно до Закону України "Про правовий режим воєнного стану", комендантська година – це заборона перебування у визначений період доби на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток та посвідчень.

Комендантський патруль має право затримати людину і перевірити документи, щоб з'ясувати, чи може вона перебувати на вулиці в цей час. Патруль також має право встановити причину порушення комендантської години. У разі необхідності комендантський патруль може проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу і вантажів, службових приміщень і житла затриманих громадян. При умисному опорі може застосувати фізичну силу або спецзасоби.

Для пересування населеним пунктам громадянам необхідно завжди мати при собі документ, що посвідчує особу, подбати, щоб цей документ був доступним, адже мобільні додатки можуть працювати нестабільно.

За відмову від виконання законного розпорядження або вимоги патруля загрожує штраф, громадські чи виправні роботи або адміністративний арешт до 15 діб.

Якщо порушник вчиняє опір – йому загрожує штраф 17 000 – 34 000 грн або позбавлення волі до 5 років.

Крім того, наголошуємо, що передбачена відповідальність за поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку – карається штрафом або виправними роботами.

Зберігаємо спокій і порядок! Все буде Україна!

 

Джерело: Новгород-Сіверська міська територіальна громада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь