A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

Онлайн курс "Громадські технології для людей з інвалідністю"

Дата: 23.02.2022 15:07
Кількість переглядів: 124

Фото без описуЄвроінтеграційний курс України вимагає широкого залучення людей з інвалідністю до участі у суспільному житті, реалізації їхніх прав як громадян країни. Одним із інструментів участі людей з інвалідністю у прискоренні соціальних змін для вирішення таких проблем, як бар’єрне середовище, низький рівень соціального захисту осіб з інвалідністю, дискримінація у процесі працевлаштування та подальшої роботи є громадські технології.

Громадські технології (civic tech) - створені громадянами IT-рішення, які включають такі сервіси, як: електронна петиція, громадський бюджет, краудфандинг (громадське фінансування), краудсорсинг (технологія для вирішення проблем за допомогою використання ресурсів великої кількості людей), електронне консультування, картування.

На жаль, більшість людей з інвалідністю, у тому числі з порушенням слуху, займає пасивну позицію щодо вивчення та впровадження громадських технологій через відсутність підтримки в практичному використанні інформації про дані технології.

Саме тому, на Освітній онлайн-платформі Zrozumilo!, створеній Фондом Східна Європа, стартувало навчання на онлайн-курсі з перекладом на українську жестову мову «Громадські технології для людей з інвалідністю». Ведуча курсу – телеведуча Марічка Падалко. 

Перевагою навчання на онлайн-практикумі є отримання зворотного зв’язку від експертів-тренерів та проходження навчання з упором на формування практичних навичок з вивчення та використання інструментів civic tech. Також онлан-практикуми буде спрямовано на навчання менторів з ОГС осіб з інвалідністю щодо відпрацювання в них навичок подальшої менторської діяльності щодо вивчення та використання інструментів civic tech людьми з інвалідністю в їхніх ОГС на основі вищезазначеного онлайн курсу.

Зареєструватись: https://courses.zrozumilo.in.ua/courses/course-v1:EEF+EEF-020+nov2021/about

Матеріал підготовлено Громадською організацією Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток” у межах  проєкту «Ключ до змін - технології civic tech на допомогу людям з інвалідністю» за підтримки проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа і фінансується Європейським Союзом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь