Онлайн курс "Громадські технології для людей з інвалідністю"

Дата: 23.02.2022 15:07
Кількість переглядів: 148

Фото без описуЄвроінтеграційний курс України вимагає широкого залучення людей з інвалідністю до участі у суспільному житті, реалізації їхніх прав як громадян країни. Одним із інструментів участі людей з інвалідністю у прискоренні соціальних змін для вирішення таких проблем, як бар’єрне середовище, низький рівень соціального захисту осіб з інвалідністю, дискримінація у процесі працевлаштування та подальшої роботи є громадські технології.

Громадські технології (civic tech) - створені громадянами IT-рішення, які включають такі сервіси, як: електронна петиція, громадський бюджет, краудфандинг (громадське фінансування), краудсорсинг (технологія для вирішення проблем за допомогою використання ресурсів великої кількості людей), електронне консультування, картування.

На жаль, більшість людей з інвалідністю, у тому числі з порушенням слуху, займає пасивну позицію щодо вивчення та впровадження громадських технологій через відсутність підтримки в практичному використанні інформації про дані технології.

Саме тому, на Освітній онлайн-платформі Zrozumilo!, створеній Фондом Східна Європа, стартувало навчання на онлайн-курсі з перекладом на українську жестову мову «Громадські технології для людей з інвалідністю». Ведуча курсу – телеведуча Марічка Падалко. 

Перевагою навчання на онлайн-практикумі є отримання зворотного зв’язку від експертів-тренерів та проходження навчання з упором на формування практичних навичок з вивчення та використання інструментів civic tech. Також онлан-практикуми буде спрямовано на навчання менторів з ОГС осіб з інвалідністю щодо відпрацювання в них навичок подальшої менторської діяльності щодо вивчення та використання інструментів civic tech людьми з інвалідністю в їхніх ОГС на основі вищезазначеного онлайн курсу.

Зареєструватись: https://courses.zrozumilo.in.ua/courses/course-v1:EEF+EEF-020+nov2021/about

Матеріал підготовлено Громадською організацією Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток” у межах  проєкту «Ключ до змін - технології civic tech на допомогу людям з інвалідністю» за підтримки проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа і фінансується Європейським Союзом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь