A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

Відбулося засідання виконавчого комітету Понорницької селищної ради

Дата: 28.03.2024 09:23
Кількість переглядів: 71

Учора, 27 березня, відбулось чергове засідання виконавчого комітету під головуванням селищного голови Віктора Іващенка. У ході роботи члени виконкому розглянули понад 110 питань порядку денного, що стосувались захисту прав та інтересів дітей, соціального захисту населення, селищного бюджету, благоустрою, організації та планування роботи тощо.

Захист прав та інтересів дітей

За традицією роботу розпочали з питань зі сфери служби у справах дітей. Начальник ССД Наталія Фролова запропонувала надати статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнний дій та збройних конфліктів, ще 90 дітям. Виконком підтримав цю пропозицію, тому станом на сьогодні такий статус у громаді має вже 591 дитина. Окрім цього, опрацювали ще 3 важливі питання: затвердили висновок комісії з питань захисту прав дитини про доцільність позбавлення батьківських прав, визнали дитину такою, що втратила статус дитини-сироти, та надали дозвіл на вчинення правочину щодо майна, яке належить малолітній дитині.

Селищний бюджет

Світлана Погорілко, начальник фінансового відділу, внесла на розгляд виконавчого комітету план заходів щодо наповнення бюджету територіальної громади, вишукання додаткових джерел надходжень до нього, дотримання жорсткого режиму економії бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни у 2024 році. Документ був затверджений одноголосно.

Благоустрій

Віктор Іващенко, селищний голова, виступив з питанням щодо проведення весняної санітарної очистки та благоустрою населених пунктів громади. Члени виконкому вирішили, починаючи з квітня цього року, запровадити санітарні дні для прибирання територій, закріплених за підприємствами, установами, організаціями, та запланували першу дату прибирання – 5 квітня.

Вшанування пам’яті Героїв

Відповідно до доповіді начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Світлани Зикун, на засіданні було вирішено виготовити за рахунок селищного бюджету 2 пам’ятні дошки Героям, які загинули під час виконання військового обов’язку із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України: Віктору Осовику та Івану Джугану, випускникам Крисківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Меморіальні знаки будуть згодом встановлені на фасаді Крисківської гімназії.

Закінчення опалювального сезону

Задля раціонального використання закладами бюджетної сфери коштів на оплату енергоресурсів на засіданні обговорили питання закінчення опалювального періоду 2023/2024 років. За рішенням членів виконавчого комітету подача теплової енергії у заклади охорони здоров’я, заклади дошкільної та загальної середньої освіти, інші заклади, що перебувають у комунальній власності громади, завершується 12 квітня 2024 року. З цього питання доповідала керуюча справами виконкому Галина Супрун.

Заяви громадян

Юлія Ірха, заступник начальника, адміністратор ЦНАПу ознайомила присутніх із заявами, що надійшли від мешканців громади, про надання матеріальних допомог та присвоєння поштових адрес об’єктам нерухомого майна. За результатом їхнього розгляну:

  • 1 особі надано допомогу на поховання загиблого Захисника України в розмірі 30 тис. грн.
  • 1 особі надано допомогу у зв’язку з пораненням середнього ступеня тяжкості під час проходження військової служби в розмірі 7 тис. грн.
  • 3 особам, які мають складні захворювання та потребують довготривалого лікування, надано допомоги по 5 тис. грн.
  • 2 житловим будинкам з господарськими будівлями та спорудами присвоєно поштові адреси.

Планування роботи виконкому

З метою забезпечення подальшої ефективної діяльності виконавчого комітету селищної ради його члени обговорили орієнтовний план роботи на ІІ квартал 2024 року, запропонований до розгляну керуючою справами виконкому Галиною Супрун. До документа внесли деякі зміни та доповнення згідно з пропозиціями учасників засідання та затвердили його.

Інші питання

З-поміж іншого, на засіданні:

  • вирішили 3 питання за поданням директора Понорницького психоневрологічного інтернату, що належать до компетенції виконкому;
  • у зв’язку зі зміною начальника служби у справах дітей внесли зміни до складу 7 колегіальних органів при виконавчому комітеті;
  • взяли на обслуговування до відділення соціальної допомоги вдома комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» на безоплатній основі 1 особу похилого віку, яка потребує систематичної сторонньої допомоги.

Усі рішення, ухвалені на засіданні 27 березня 2024 року, будуть оприлюднені на офіційному вебсайті селищної ради для більш детального ознайомлення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь