Увага! Спалювання сухих рослинних залишків – небезпека для життя, здоров’я людини та навколишнього природного середовища!

Дата: 08.09.2023 11:27
Кількість переглядів: 99

Фото без описуСпалювання сухих рослинних залишків стало для наших громадян настільки звичним, що практично не звертається увага на те, якої шкоди ці дії завдають довкіллю, життю та здоров’ю людей. Дихати димом з дня на день мало кому приємно і кожен з нас має законне право на безпечне для життя і здоров’я навколишнє середовище.

Під час горіння сухої рослинності та відходів рослинного походження вивільняються небезпечні канцерогенні речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, оскільки дим містить у своєму складі чадний газ, важкі метали та одну з найотрутніших для організму речовин – діоксин. Із тліючого листя і бадилля виділяється бензопірен, що здатний викликати у людей онкологічні захворювання.

Ініціаторів несанкціонованого вогнища в себе на городі, в саду чи на території населених пунктів громади очікують штрафи. Приміром, для фізичних осіб сума коливається від 340 до 1360 грн, а для юридичних осіб – від 850 до 1700 грн.

Детальніше про відповідальність, яка чекає на громадян, що забруднюють атмосферне повітря, знищують або пошкоджують об'єкти рослинного світу, порушують вимог пожежної безпеки в лісах – за посиланням.

Шановні жителі Понорницької громади! Наш спільний громадянський обов’язок – шанобливо ставитися до природи та оточуючих. Якщо вам не байдужий екологічний стан громади та те, яким повітрям дихаєте ви та ваші діти – не залишайтесь осторонь цієї проблеми та використовуйте інші способи утилізації сухої рослинності, її залишків та опалого листя, наприклад, компостування або вивезення на смітник!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь