A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

Перше засідання ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Понорницькій селищній раді

Дата: 08.04.2024 19:13
Кількість переглядів: 49

Вимушені переселенці з різних регіонів України, тікаючи від війни, знайшли прихисток у Понорницькій територіальній громаді. Щоб забезпечити всебічну підтримку та захист цієї категорії громадян, рішенням виконкому була утворена Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при Понорницькій селищній раді.

Рада є консультативно-дорадчим органом, створеним для сприяння реалізації державної політики у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб. Вона шукатиме системні розв’язання проблем переселенців, підказуватиме місцевій владі як допомогти біженцям інтегруватися в громаду, а також братиме участь у розробці спільних рішень.

Сьогодні відбулось перше засідання ради у просторі «Незламні», що знаходиться у Понорницькому будинку культури. На засідання були запрошені члени ради, внутрішньо переміщені особи, а також представники Благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез».

БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» - це фонд, який працює задля подолання соціальних наслідків війни. На сьогоднішньому засідання його представники надали методичну підтримку присутнім, роз’яснивши основні засади діяльності ради з питань ВПО, навели приклади успішного досвіду інших громад у цій сфері та провели цікавий тренінг.

Окрім організаційних моментів, вирішених у ході роботи, також окреслили коло питань, що хвилюють внутрішньо переміщених осіб громади, зокрема працевлаштування, забезпечення житлом та інше.

Перше засідання завжди дуже важливе, адже це старт, який задає настрій всій подальшій роботі. Дякуємо Благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» за надану допомогу в його проведенні та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю для покращення умов проживання внутрішньо переміщених осіб у Понорницькій громаді.

Надіємось, що робота ради буде продуктивною, ефективною, а головне - корисною як для самих переселенців, так і для громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь