A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

Кириченко Юрій Васильович (27.12.1972 - 17.02.2024, с. Криски)

Дата: 27.02.2024 11:42
Кількість переглядів: 41

Фото без описуКириченко Юрій Васильович народився 27 грудня 1972 року в с. Оболоння Коропського району. Закінчив 8 класів місцевої сільської школи, Козелецький зооветтехнікум. Два роки перебував на строковій службі в прикордонних військах України.

Кар’єру ветлікаря Юрій Кириченко розпочав у колективному господарстві села Атюша. Але, надовго там не затримався і пішов працювати на Крисківський спиртзавод. Потім якийсь час був ветлікарем у Коропі, та доля повернула його знову до Крисок. Там одружився, виростив сина.

Останнє місце роботи Юрія було в Мезинському національному природному парку. На посаді інженера з охорони природно-заповідного фонду він займався збереженням поголів’я диких звірів, птахів, цінних видів риб, здійснював нагляд за браконьєрами. Все життя турбувався про тварин.

Наш спокій Герой захищав у лавах Збройних сил України з 13 лютого 2023 року. Спочатку було навчання в Куп’янську, Дніпропетровській області і Чугуєві, згодом – служба на Донецькому напрямку.

17 лютого 2024 року солдат Юрій Кириченко загинув, отримавши поранення несумісні з життям під час ударно-пошукових дій унаслідок ворожого мінометного обстрілу. Свій останній бій він прийняв у районі населеного пункту Ласточкине Донецької області. П’ять днів Захисника вважали зниклими безвісти.

«Юрій – соловейко громади. Без його чарівного голосу не проходили раніше Крисківські концерти, весілля... «Душа компанії», жартівник і витівник, умів підбадьорити у складну хвилину і завжди «рубав правду в очі», стояв за справедливість. Ми всі пам’ятаємо Юру як позитивного, доброго душею і серцем чоловіка. Знаємо його як професійного ветлікаря, він не раз рятував худобу в господарствах, завжди приходив на допомогу, нікому не відмовляв», – так характеризують загиблого Героя його односельчани.

Прощання із Захисником відбулось у с. Криски 25 лютого 2024 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь