A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

Положення про складання акта встановлення факту здійснення догляду за особами з інвалідністю I чи II групи та особами, які потребують постійного догляду, у Понорницькій селищній територіальній громаді

Дата: 08.09.2023 09:58
Кількість переглядів: 758

Фото без описуЗатверджено рішенням виконавчого комітету
Понорницької селищної ради
від 18.08.2023 № 450

 

1. Положення про складання акта встановлення факту здійснення догляду за особами з інвалідністю I чи II групи та особами, які потребують постійного догляду, у Понорницькій селищній територіальній громаді (далі – Положення) визначає механізм складання акта встановлення факту здійснення догляду за особами з інвалідністю I чи II групи та особами, які потребують постійного догляду, у Понорницькій селищній територіальній громаді (далі – акт) робочою групою.

2. Механізм складання акта визначено відповідно до вимог Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 57, (зі змінами).

3. Розгляд звернень жителів Понорницької селищної територіальної громади здійснюється відповідно до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 57, (зі змінами).

4. Прийом заяв про встановлення факту здійснення догляду з документами проводиться у відділі «Центр надання адміністративних послуг» Понорницької селищної ради (форма заяви додається).

Документи, які подаються для оформлення акту:

1) копії паспортів заявника та підопічного;

2) копії довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;

3) витяг з реєстру територіальної громади;

4) документ, що підтверджує родинні зв’язки;

5) висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу у постійному сторонньому догляді або у супроводі особи, яка здійснює постійний догляд за зазначеними особами, за наявності документів (посвідчення, довідки) про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд або висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу у постійному сторонньому догляді;

6) довідка про склад сім’ї заявника та підопічного.

У випадку, якщо особа, яка потребує постійного догляду, є взятою на облік внутрішньо переміщеною особою, звернення із заявою про здійснення догляду подається за місцем реєстрації фактичного місця проживання такої внутрішньо переміщеної особи.

5. Для встановлення факту здійснення догляду за особами з інвалідністю I чи II групи та особами, які потребують постійного догляду, рішенням виконавчого комітету утворюється робоча група.

Засідання робочої групи проводяться головою робочої групи у разі потреби. У разі відсутності голови робочої групи, або неможливості з поважних причин виконання своїх обов’язків, засідання скликаються та проводяться секретарем робочої групи.

6. Завданням робочої групи є складання акта встановлення факту здійснення догляду за особами з інвалідністю I чи II групи та особами, які потребують постійного стороннього догляду, що здійснюється одним із членів сім’ї першого ступеня споріднення (форма акта додається).

7. Акт встановлення факту здійснення догляду складається членом робочої групи за дорученням голови робочої групи та підписується усіма членами робочої групи за місцем проживання особи, яка потребує догляду, в присутності заявника, особи, яка потребує догляду, протягом п’яти робочих днів після надходження заяви від особи з інвалідністю I чи II групи або особи, яка здійснює догляд.

8. Акт складається у 2 (двох) примірниках, засвідчується підписами членів робочої групи, особою, що потребує догляду та особою, що здійснює/не здійснює догляд, та закріплюється печаткою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь