До Понорницької селищної ради завітали фахівці Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Дата: 21.07.2023 17:41
Кількість переглядів: 165

Фото без опису21 липня 2023 року до Понорницької селищної ради завітали  директор Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Колос та  завідуюча  сектором «Коропське бюро правової допомоги» відділу безоплатної правової допомоги Менського МЦ з надання БВПД Дарина Мальцева.

Спілкуючись з місцевими жителями фахівці системи БПД розповіли про порядок та підстави надання безоплатної правової допомоги, порядок доступу до безоплатної вторинної правової допомоги для пільгових категорій населення, зазначивши при цьому, що власники земельних ділянок, які проживають у сільській місцевості, відповідно до пунктів 2-3 статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги та проінформували про правове регулювання користування земельною ділянкою під час дії правового режиму воєнного стану.

Також, під час заходу, Дарина Мальцева та Василь Колос розповіли про документування воєнних злочинів, пояснили, які саме дії можна вважати воєнними злочинами та донесли до відома інформацію стосовно того, як правильно документувати такі злочини, адже якість і правильність їх фіксації впливає на подальший розгляд справ щодо порушення прав людини з боку військових держави-окупанта.

Присутні дізнались, що зафіксованим злочином вважаються фото та відео з місця подій, письмові або усні свідчення потерпілих і матеріальні докази та про створені державними органами електронні ресурси для передачі зібраних фактів та доказів.

Окрім цього, в ході заходу, було розкрито зміст статті 40 Кримінального кодексу України. Особливу увагу було зосереджено на тому, що заподіяння шкоди правоохоронюваним інтересам особою, яка під час вчинення діяння знаходилась під впливом непереборного фізичного примусу та повністю була позбавлена можливості вільно приймати рішення, визнається самостійною обставиною, що виключає злочинність такого діяння. Присутнім також пояснили, що примус може бути здійснений різними способами: шляхом фізичного та шляхом психічного примусу.

Під час роботи пункту доступу громадян до правової допомоги особи мали змогу отримати консультації з правових питань у сфері земельного, спадкового та житлового законодавства. З даних питань були надані роз’яснення в межах чинного законодавства.

По завершенню консультування правники провели робочу зустріч із головою громади Віктором Іващенком, під час якої розглянули питання стосовно визначення першочергових правових потреб місцевих мешканців та обговорили перспективи взаємодії і напрямки співпраці. Результатом зустрічі стала домовленість щодо сприяння місцевим мешканцям в доступі до безоплатної правової допомоги та організації правопросвітницьких заходів.

Дякуємо Василю Колосу та Дарині Мальцевій за плідну та корисну  зустріч, чекаємо на наступний візит.

Нагадуємо, що правову допомогу можна отримати звернувшись до Коропського бюро правової допомоги з 09-00 год. до 18-00 год. з понеділка по п’ятницю за адресою: смт. Короп, вул. Успенська, 2, тел.:(04656) 2-12-62.

Також за правовою допомогою звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД з 8-00 год. до 17-00 год. за адресою: м. Мена, вул. Титаренка С., 6-А , тел.: (04644) 3-30-01.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь