A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

Про головне із засідання виконавчого комітету селищної ради від 10 травня

Дата: 10.05.2023 17:40
Кількість переглядів: 164

Сьогодні, 10 травня 2023 року, члени виконавчого комітету під головуванням селищного голови Віктора Іващенка вкотре зібрались у приміщенні селищної ради для опрацювання питань порядку денного чергового засідання.

На виконкомі:

1. Продовжили заслуховувати звіти директорів закладів освіти громади. Цього разу з інформацією про свою роботу виступила директор Деснянської гімназії Світлана Груша.

На початок 2022-2023 навчального року у закладі налічувалось 69 учнів, укомплектовано 9 класів. У 3 і 6 класах організоване інклюзивне навчання для дітей з особливими освітніми потребами. Організація освітнього процесу забезпечена відповідно до сучасних підходів та принципів. Постійно зміцнюється матеріально-технічна база закладу, приділяється увага естетичному вигляду приміщення та території.

За 2022-2023 н. р. заклад отримав 7 шкільних дошок, мотокосу, м’ясорубку, сантехніку, садово-городній інвентар, 3 акумулятори, спортивний інвентар, 4 ноутбуки, конвектор, бензопилу, світлодіодні лампи, медичні препарати тощо. Проте існують і деякі проблеми матеріально-технічного забезпечення.

За результатом обговорення звіту Світлані Іванівні надані відповідні рекомендації.

2. Вирішили питання служби у справах дітей, які винесла на розгляд Ніна Пилипенко, начальник ССД: встановили піклування та призначили піклувальника над дитиною-сиротою; продовжили термін перебування дитини, позбавленої батьківського піклування, в КНП «Прилуцький обласний будинок дитини «Надія» Чернігівської обласної ради.

3. Встановили тарифи на послуги телескопічного навантажувача JCB 535-95 AGRI, що закріплений за КП «Понорниця» на праві господарського відання. Питання на розгляд виконкому запропонував Віктор Залозний, заступник директора комунального підприємства. Тож економічно обґрунтована вартість години роботи техніки склала 1193,56 грн, година простою не з вини виконавця – 115,20.

4. Заслухали звіт начальника фінансового відділу селищної ради Світлани Погорілко про виконання бюджету громади за І квартал 2023 року. За звітний період забезпечено виконання доходів загального та спеціального фондів бюджету в сумі 37222,2 тис. грн. Видаткова частина бюджету з урахуванням міжбюджетних трансфертів загалом виконана до уточненого плану на 54,8 % (при плані 34122,7 тис. грн освоєно 18708,5 тис. грн).

5. Відповідно до проєктів рішень, підготованих Галиною Супрун, керуючою справами виконавчого комітету, надали дозвіл на розміщення меморіальних дощок для вшанування пам’яті захисників України, які загинули під час виконання військових обов’язків із захисту свободи та незалежності України: Сергію Позднякову та Миколі Топчію – на фасаді Понорницького ліцею, Роману Чепурному – на фасаді Авдіївського ліцею.

6. Ухвалили рішення щодо скорочення тривалості часу заборони на реалізацію алкогольних напоїв та речовин, вироблених на спиртовій основі, на території Понорницької громади. Відтепер заклади торгівлі можуть продавати алкоголь з 11:00 до 19:00, заклади громадського харчування – з 11:00 до 21:00. Як і раніше заборонений продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв особам, що мають зовнішні ознаки належності до військових формувань (наявність військової форми, озброєння, спецзасобів, тощо).

7. Підтримали проєкт рішення, запропонований до обговорення Анатолієм Кашичем, заступником селищного голови, щодо видалення зелених насаджень на вулицях Береговій, Довженка і перехресті вулиць Л. України та Довженка у смт Понорниця за зверненнями директора Понорницького психоневрологічного інтернату Сергія Федосенка, завідувача господарством господарського відділу селищної ради Олександра Баранова та жительки громади відповідно до актів обстеження цих ділянок від 28 квітня 2023 року.

8. Також розглянули низку питань щодо надання матеріальних допомог жителям громади, присвоєння поштових адрес об’єктам нерухомого майна та інші питання.

Детальніше ознайомитись з рішеннями виконавчого комітету селищної ради можна на офіційному сайті у розділі «Офіційні документи». Рішення від 10.05.2023 будуть оприлюднені відповідно до чинного законодавства України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь