Важливі питання життєдіяльності громади розглянули на 24 сесії Понорницької селищної ради

Дата: 01.03.2023 16:16
Кількість переглядів: 136

Вчора, 28 лютого 2023 року, під головуванням селищного голови Віктора Іващенка відбулося пленарне засідання чергової 24 сесії селищної ради. У роботі сесії взяли участь депутати ради, керівництво, начальники відділів, виконавчих органів та комунального підприємства селищної ради, старости.

Серед ключових питань порядку денного було затвердження звіту про виконання бюджету громади за 2022 рік, який попередньо схвалили на засідання виконавчого комітету та постійної комісії з питань власності бюджету, соціально-економічного розвитку громади.

Не менш важливим питанням було внесення змін до бюджету на 2023 рік.

Задля належного здійснення заходів у сфері місцевого самоврядування, забезпечення необхідних умов для діяльності депутатів селищної ради як представників інтересів громадян на сесії затверджено Програму підтримки розвитку місцевого самоврядування та депутатської діяльності на 2023-2024 роки.

Далі депутати опрацювали ряд питань, що стосувались комунального підприємства «Понорниця».

На сьогодні підприємство надає послуги жителям і організаціям селища Понорниця та навколишніх населених пунктів у житлово-комунальній галузі. Раніше це були тільки послуги, пов’язані з водопостачанням. Тепер спектр послуг КП «Понорниця» розширився, до них додались роботи з благоустрою.

У зв’язку з цим виникла необхідність внести відповідні зміни до Статуту та Програми фінансової підтримки підприємства. Також для забезпечення ефективної діяльності у сфері благоустрою КП «Понорниця» передали трактор з причепом.

Окрім цього, від депутатів надійшла пропозиція щодо купівлі грейдера для проведення дорожніх робіт, адже з настанням весни ремонт доріг – це завжди актуальна тема для громади.

Після розгляду основного блоку питань присутні на сесії перейшли до проєктів рішень, що стосувались земельних відносин. Депутати:

  • поновили терміни дії договорів оренди земельних ділянок та встановили орендну плату в розмірі 12 % від нормативної грошової оцінки;
  • затвердили технічні документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та для ведення товарного сільськогосподарського виробництва;
  • надали дозвіл на виготовлення документацій із землеустрою;
  • надали дозвіл на оновлення нормативної грошової оцінки земель сіл Понорницької селищної ради.

З усіх питань порядку денного ухвалено відповідні рішення. З прийнятими рішеннями ви можете ознайомитися на офіційному вебсайті Понорницької селищної ради в розділі «Офіційні документи».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь