Відбулось останнє у 2022 році засідання виконавчого комітету

Дата: 14.12.2022 10:40
Кількість переглядів: 151

Вчора, 13 грудня, селищний голова Віктор Іващенко провів останнє у 2022 році засідання виконавчого комітету селищної ради.

Основним питанням, розгляд якого зайняв більшу частину часу, було прийняття проєкту бюджету громади на 2023 рік. З проєктом рішення присутніх ознайомила начальник фінансового відділу Світлана Погорілко. В обговоренні питання взяли участь Віктор Іващенко, селищний голова, Галина Яковець, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради, та Світлана Зикун, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту. Віктор Іванович наголосив, що зараз одним із найголовніших напрямів роботи селищної ради є створення необхідних умов для здобуття освіти підростаючим поколінням, і тому, 60 % бюджету виділено саме на галузь освіти. Значну увагу під час обговорення приділили програмам, що стосувались харчування дітей пільгових категорій, спортивному вихованню здобувачів освіти та функціонування освітньої сфери загалом. Не залишились поза увагою і програми щодо вдосконалення медичної галузі та підтримки соціально незахищених верств населення.

Світлана Миколаївна ознайомила членів виконкому ще з одним питанням, яке стосувалось бюджету громади – внесення змін до його показників. Присутні погодили останні зміни у 2022 році, адже він добігає кінця. Ці зміни передбачають збільшення призначення для програм, що відносяться до розвитку фізичної культури та спорту у закладах освіти, підтримки ЗСУ і територіальної оборони та господарського забезпечення відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради.

Ніна Пилипенко, начальник служби у справах дітей, проінформувала присутніх про те, що комісія з питань захисту прав дитини зробила висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав жительки громади, та зачитала його зміст. Присутні на засіданні підтримали рішення комісії та затвердили висновок.

З метою своєчасної організації роботи виконавчого комітету на початку наступного року Галина Супрун, керуюча справами виконавчого комітету, ознайомила присутніх з планом роботи виконкому на І квартал 2023 року. Свої пропозиції та зауваження внесли Людмила Лунь, Світлана Селянська та Світлана Зикун.

Також обговорили питання перейменування вулиць у населених пунктах громади, яке знаходиться на громадському обговоренні. Виконавчим комітетом внесені нові пропозиції назв вулиць з урахуванням побажань, які надійшли від населення. Обговорення стосувалось вулиць Гагаріна. Так, у Вербі цю вулицю запропоновано перейменувати на честь Захисника України Анатолія Шаповала, у Понорниці – змінити пропозицію з Квіткової на Європейську, у Крисках – на Високу, а у Смілому – на Озерну. Остаточні назви цих та інших вулиць будуть обрані після закінчення громадського обговорення, яке продовжено до 18 січня 2023 року, та затверджені на сесії селищної ради.

На цьому засіданні виконавчого комітету опрацьовувалися й інші питання, що стосувались життєдіяльності громади та її мешканців.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь