46 сесія Понорницької селищної ради: ключові питання та рішення

Дата: 17.10.2024 15:56
Кількість переглядів: 38

Сьогодні у приміщенні Понорницького будинку культури відбулося пленарне засідання чергової 46 сесії Понорницької селищної ради восьмого скликання, яке провів селищний голова Віктор Іващенко.

На розгляд ради було внесено 19 основних питань, які стосувались різних аспектів життєдіяльності громади: селищного бюджету, просторового розвитку, медицини, комунальної власності тощо, та земельні.

Дев'ять пунктів порядку денного були про звіти про витрачання коштів резервного фонду бюджету Понорницької громади за січень-вересень 2024 року. За інформацією начальника фінансового відділу селищної ради Світлани Погорілко кошти резервного фонду не використовувались, тож звіти схвалені одноголосно. Прийняття таких рішень є вимогою Бюджетного кодексу України, навіть, якщо у звітному періоді кошти не витрачались.

Ще одне питання з галузі фінансів, що опрацьовувалось - внесення змін до селищного бюджету на 2024 рік. Зміни пов’язані з перерозподілом видатків для забезпечення фінансування найважливіших потреб громади. 

Окрему увагу присутні приділили питанням комунальної власності, житлово-комунального господарства та розвитку громади, а саме:

  • затверджено Перелік об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації у 2024 році;
  • розпочато розроблення Комплексного плану просторового розвитку території громади;
  • вилучено майно з оперативного управління КПН «Понорницький ЦПМСД» та передано КП «Понорниця» на праві господарського відання;
  • вилучено майно з оперативного управління відділу освіти, культури, молоді та спорту.

Депутати також підтримали ініціативу щодо зміни категорії населеного пункту Понорниця з селища міського типу на селище, зокрема для уточнення місцезнаходження селищної ради та приведення її установчих документів у відповідність до вимог чинного законодавства.

З метою забезпечення доступності медичної допомоги для населення сіл, які значно віддалені від місць розташування амбулаторій, було ухвалене рішення про створення медичних пунктів тимчасового базування, котрі фінансуватимуться з місцевого бюджету. У зв'язку з цим до структури та статуту Понорницького центру первинної медико-санітарної допомоги внесено відповідні зміни та затверджено їх в новій редакції.

Наприкінці засідання депутати розглянули питання зі сфери земельних відносин.

Усі питання порядку денного були попередньо опрацьовані на засіданнях профільних постійних комісій, що дозволило провести сесію конструктивно та без затримок.

Відеозапис цього пленарного засідання та ухвалені рішення будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Понорницької селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь