Карпенко Сергій Миколайович (13.11.1983 - 14.04.2024, с. Деснянське)

Дата: 14.04.2024 00:00
Кількість переглядів: 16

Фото без описуСергій Миколайович Карпенко народився 13 листопада 1983 року в селі Курилівка Коропського району Чернігівської області. Своє дитинство та юність він провів у невеличких селах Чернігівщини, де з ранніх років вчився відповідальності та любові до рідної землі.

Освіту Сергій здобував у Мезинській ЗОШ І-ІІ ступенів, а після переїзду родини у 1995 році до села Свердловка (нині – Деснянське), продовжив навчання у місцевій школі, яку закінчив у 2002 році.

Свою трудову діяльність чоловік розпочав у ТОВ «Авангард», де працював до 2003 року. Далі він проходив строкову військову службу, яка тривала з квітня 2003 до жовтня 2004 року. Тоді Сергію було присвоєне звання молодшого сержанта. Протягом 2004-2015 років Сергій працював на виробництві металопластикових вікон.

21 вересня 2007 року Сергій Карпенко одружився. Разом з дружиною Ліаною вони створили міцну родину, в якій народилися дві доньки: Катерина у 2009 році та Марія у 2021 році.

У березні 2015 року Сергій був призвали до лав Збройних сил України. У складі 28-ї механізованої бригади він взяв участь у антитерористичній операції, воюючи в найгарячіших точках Донбасу – поблизу Карлівки, Красного та Донецька. Сергій виявив мужність та рішучість, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України.

Після демобілізації у 2016 році Захисник був нагороджений низкою відзнак: нагрудними знаками «Гідність та честь», «Ветеран війни», «Учасник АТО», а також отримав численні грамоти за сумлінне виконання бойових обов'язків.

У період з 2017 до 2020 року Сергій працював на посаді комплектувальника в приватному підприємстві «Кіт і Пес», а з 2021 року – в ТОВ «Коллар Компані».

З початком повномасштабного вторгнення росії у лютому 2022 року Сергій Карпенко не залишився осторонь – він добровільно вступив до сил оборони міста Чернігова. Після зняття облоги міста продовжив службу у своїй військовій частині на посаді заступника командира бойової машини, оператора-навідника. З серпня до листопада 2023 року Сергій воював у складі 162-го батальйону територіальної оборони в районі міста Сіверськ на Донеччині. Там він отримав поранення, але після лікування у квітні 2024 року повернувся до своєї частини.

14 квітня 2024 року військовий героїчно загинув, виконуючи бойове розпорядження.

Без коханого чоловіка залишилася дружина, а без люблячого батька – доньки. Його смерть стала важкою втратою для всієї родини: мами Ольги Миколаївни, брата-близнюка Олександра та сестер Оксани і Антоніни.

Похований Герой у місті Чернігів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь