Левашов Андрій Олексійович (25.02.2001 - 30.04.2024, с. Криски)

Дата: 30.04.2024 00:00
Кількість переглядів: 260

Фото без описуЛевашов Андрій Олексійович народився 25 лютого 2001 року в місті Бердянськ Запорізької області. Навчався в Бердянській школі номер 1. З раннього віку захоплювався футболом та боксом.

Після закінчення школи вступив до Львівського військового університету, але повну вищу освіту не здобув через, за його словами, «радянщину в системі навчального закладу».

До початку повномасштабного вторгнення Андрій жив та працював в Польщі, де і застала його війна. Хлопець з першої години знав, що стане на захист рідної України, піде воювати за свій Бердянськ. Тож почав допомагати армії, та готуватися фізично.

Незважаючи на гарні перспективи на роботі, право на проживання у Великій Британії, вмовляння сімʼї, колег, друзів, Андрій прийняв рішення повернутись в Україну. Його військовий шлях почався з липня 2022 року в складі ССО «Азов», життя ж справжнього азовця розпочалось з жовтня 2022 року. Юнак був сержантом у військовій частині А 3057 3 роти Азову, на фронті отримав позивний «Колдун».

У 2023 році Андрій став командиром відділення, а через декілька місяців вже був командиром взводу.

Оборонець встиг повоювати в населеному пункті Новомихайлівка Покровського району Донецької області та Серебрянському лісництві Луганської області. На своєму останньому виїзді перед переводом з групу розвідки Андрій знищив багатьох окупантів в стрілецькому бою, в якому, на жаль, загинув і сам. Смерть застала воїна 30 квітня 2024 року.

Андрій був шалено чуйною, доброю, життєрадісною, розуміючою людиною, завжди боровся за правду та справедливість.

«Він був одним з найкращих бійців в батальйоні, на нього завжди можна було покластись як на бійця, так і як на людину. Він добровільно викликався на будь-які задачі». «Колдун – це людина, яка не ставила дружбу вище служби, всі були рівними, незалежно від того наскільки ви були близькими, чи навпаки, були не в дуже добрих відносинах. Він був чесним, справедливим, а головне справжнім командиром, другом, товаришем, побратимом» – так говорять про Андрія Левашова його побратими.

Сам же він казав: «За Україну померти не страшно. Страшно буде опускати очі, розповідаючи сину як я ховався в Польщі, коли в моїй країні була війна».

З Понорницькою громадою воїна пов’язує його наречена Альона, уродженка села Криски.

Поховання Героя Андрія Левашова відбулось 7 травня 2024 року на Лук'янівському кладовищі в Києві.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь