До уваги жителів громади! Встановлення лічильників води – обов’язкова вимога, передбачена законодавством

Дата: 22.07.2024 16:42
Кількість переглядів: 47

Фото без опису2 серпня 2017 року набрав чинності Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», відповідно до якого усі житлові будівлі повинні бути оснащені приладами обліку води з 01 серпня 2022 року.

Ситуація в Понорницькій громаді свідчить про те, що багато громадян, котрі користуються послугами централізованого водопостачання, не виконали вимог цього закону.

У 11 населених пунктах, охоплених послугами КП «Понорниця», під’єднаних до водопровідних мереж налічується 1071 домогосподарство. З них обладнані індивідуальними засобами обліку води лише 248, а у 823 досі відсутнє необхідне оснащення. За показами лічильників, які встановлені на артезіанських свердловинах, у червні 2024 року піднято води в кількості 17,1 тис. м3, реалізовано споживачам 5,3 тис. м3, тобто необліковане споживання становить аж 11,8 тис. м3 води.

Така статистика показує велику непропорційність між використаною і оплаченою водою, що має негативні наслідки для здійснення ефективної господарської діяльності комунальним підприємством.

Цю ситуацію може покращити встановлення лічильників у всіх домогосподарствах, що призведе до скорочення неврахованих втрат води, а відповідно і справедливого користування та оплати за послугу для усіх споживачів.

Тому, наполегливо рекомендуємо усім користувачам централізованого водопостачання, котрі ще не мають засобів обліку води, звернутися до комунального підприємства та узгодити деталі їхнього встановлення, оскільки оснащення будівлі лічильником відбудеться у будь-якому випадку через 2 місяці після отримання повідомлення від КП про намір його встановити. Без вашого звернення встановлення буде виконане на умовах підприємства.

Але, якщо домогосподарство без поважної причини все ж не буде оснащене лічильником, надавач послуги не зможе надалі забезпечувати його водопостачанням.

Контакти Комунального підприємства «Понорниця»:

  • телефони: 0939073848 – Гарист Тетяна Валентинівна, відповідальна особа за встановлення лічильників, 0969719257 – Залозний Віктор Васильович, директор;
  • адреса: вул. Вишнева, буд. 8-Б, с-ще Понорниця;
  • графік роботи: пн-чт з 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 16:00.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь