Відбулося пленарне засідання 43 сесії Понорницької селищної ради VIII скликання

Дата: 11.07.2024 09:23
Кількість переглядів: 76

Вчора, 10 липня  2024 року, відбулося  пленарне засідання чергової 43 сесії Понорницької селищної ради восьмого скликання. Відкрив та головував на засіданні селищний голова Віктор Іващенко. На засіданні сесії були присутні 14 депутатів.

Традиційно, перед початком сесії всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету  та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Після затвердження порядку денного засідання депутати перейшли до розгляду питань.

Основними питаннями порядку денного було:

  • про внесення змін до рішення Понорницької селищної ради від 15.07.2021 №9-1020-VIII “Про встановлення місцевих податків та зборів на території Понорницької селищної ради на 2022 рік». Відповідно до норм чинного  законодавства,  21 червня 2024 року дане питання  було обговорено  постійними комісіями селищної ради.  У ході обговорення присутні ґрунтовно вивчили питання встановлення ставок єдиного податку, земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та туристичного збору на наступний рік; висловили свої пропозиції щодо зміни відсотків по низці класифікаторів та запропоновано винести на розгляд сесії;
  • унесли зміни до бюджету громади на 2024 рік.

Увагу приділили комунальній установі Центр надання соціальних послуг:

  • затвердили структуру комунальної установи Центр надання соціальних послуг в новій редакції;
  • на праві оперативного управління за КУ Центр надання соціальних послуг передали у користування автомобіль.

Про  місцеві програми:

  • затвердили Програму фінансової підтримки Новгород-Сіверської районної державної  (військової) адміністрації Чернігівської області на 2024 рік;
  • та внесли зміни до Програми підтримки відокремленого підрозділу Чернігівської обласної організації Червоного Хреста України в Понорницькій громаді на 2024 рік.

Також опрацювали земельні та інші питання.

У результаті обговорення ухвалені відповідні рішення, які будуть оприлюднені для ознайомлення на офіційному вебсайті селищної ради у розділі «Офіційні документи».

Селищний голова подякував депутатам за активність, що в такий нелегкий час вони знаходять час і  відвідують пленарні засідання сесії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь