Постійні комісії обговорили питання встановлення місцевих податків та зборів на 2025 рік

Дата: 24.06.2024 12:05
Кількість переглядів: 94

Місцеві податки та збори – це платежі, які встановлюються місцевими органами влади. Вони є обов’язковими до сплати їхніми платниками на певній території та зараховуються до місцевого бюджету. Зі свого боку, рішення про встановлення місцевих податків та зборів є одним із найважливіших документів, що впливає на різні процеси життєдіяльності громади.

Згідно з чинним законодавством ради мають повноваження і зобов'язані до 15 липня бюджетного року прийняти рішення щодо встановлення розмірів місцевих податків і зборів, які діятимуть на території їхніх адміністративних одиниць. В іншому разі для підприємців діятимуть ті податки і збори, які передбачені Податковим кодексом України, тобто представники бізнесу оподатковуватимуться за максимальними ставками.

Щоб забезпечити виконання цієї норми законодавства, 21 червня 3 постійні комісії селищної ради у складі 14 депутатів, зібравшись у Понорницькому будинку культури, спільно обговорили проєкт рішення «Про встановлення місцевих податків та зборів на території Понорницької селищної територіальної громади на 2025 рік». Таким чином відбувся один із етапів підготовки до прийняття цього рішення селищною радою.

Перед присутніми депутатами з доповіддю виступила Світлана Погорілко, начальниця фінансового відділу селищної ради. Вона зазначила, що відповідно до положень Податкового кодексу України на період дії воєнного стану ради мають право приймати рішення про встановлення місцевих податків та зборів, податкових пільг зі сплати місцевих податків та зборів без застосування процедур, передбачених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». Також Світлана Погорілко ознайомила депутатів зі ставками місцевих податків та зборів, котрі діють наразі, та тими, що пропонується встановити.

До слова був запрошений начальник відділу земельних відносин, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Артем Жура, який доповнив виступ Світлани Миколаївни та детально розповів учасникам заходу про земельний податок.

У ході зустрічі присутні ґрунтовно вивчили питання встановлення ставок єдиного податку, земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та туристичного збору на наступний рік; висловили свої пропозиції щодо зміни відсотків по низці класифікаторів.

Селищний голова Віктор Іващенко, заслухавши всі виступи, зауваження та пропозиції, підсумував результат зустрічі, відповідно до якого депутати одноголосно вирішили рекомендувати винесення проєкту рішення на розгляд депутатського корпусу під час чергового засідання сесії, що попередньо заплановане на 10 липня.

Обговорюваний проєкт рішення «Про встановлення місцевих податків та зборів на території Понорницької селищної територіальної громади на 2025 рік» буде оприлюднений на офіційному вебсайті селищної ради в розділі «Офіційна інформація» за 10 днів до пленарного засідання сесії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь