Ми пам’ятаємо... Восьмі роковини загибелі учасника АТО Мальцева Юрія Петровича

Дата: 05.03.2024 11:53
Кількість переглядів: 87

Фото без описуПочаток повномасштабного вторгнення росії до України став початком нового кривавого ліку героїв, які поклали життя на вівтар свободи своєї держави. Але ми завжди пам’ятатимемо першу втрату, яка перевернула нашу свідомість у 2016 році.

Сьогодні, 5 березня, минає 8 років від того чорного дня, коли обірвалось життя Захисника України, 49-річного Юрія Петровича Мальцева із Радичева.

Юрій Петрович народився на Херсонщині, дитинство провів на батьківщині матері в с. Рождественське. Після 8 класів місцевої школи вступив до Борзнянського сільськогосподарського технікуму за спеціальністю «бджільництво». Відслужив у армії.

Талановитий чоловік із золотими руками працював у різних сферах. У с. Краснопіллі трудився директором будинку культури та бджолярем.

Згодом переїхав у Радичів, працював будівельником. Юрій Петрович вправно робив печі, віконні рами, двері, обкладав цеглою будинки, виконував внутрішні ремонтні роботи. Люди цінували майстра за роботу, добру вдачу та відповідальність.

Коли почалась АТО, відновив свій військовий квиток, щоб піти на службу до Збройних сил. Служив у 92-ій окремій механізованій бригаді 16-го окремого мотопіхотного батальйону територіальної оборони «Полтава» кулеметником.

Загинув Юрій Мальцев 5 березня 2016 року внаслідок мінометного обстрілу опорного пункту в промисловій зоні міста Авдіївка Донецької області. Від тяжких поранень, отриманих у бою, чоловік помер на місці. 9 березня 2016 року його поховали на кладовищі села Радичів.

Згідно Указу Президента України від 8 квітня 2016 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Юрія Мальцева нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

У день загибелі Героя Понорницька громада не зраджує своїм традиціям і вшанувала пам’ять земляка. У центрі Радичева відбулось покладання квітів до меморіального знаку, встановленого на його честь, за участю представників старостинського округу.

Вічна слава Герою! Пам’ятатимемо завжди!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь