Ми пам’ятаємо... Минув рік від трагічної дати загибелі Героя Сергія Позднякова

Дата: 03.03.2024 09:00
Кількість переглядів: 100

Фото без описуЧас неможливо зупинити. Його могутня сила стирає все на своєму шляху. Але вона ніколи не зітре з нашої пам'яті імена Героїв сьогодення – земляків, які віддали життя у війні за Україну.

Одним з таких Героїв є Сергій Тарасович Поздняков. 3 березня – перша річниця його загибелі. Бог відміряв оборонцю лише 27 років життя.

Сергій народився 9 липня 1995 року в селищі Понорниця. Після закінчення Понорницької школи вступив до Сосницького сільськогосподарського технікуму бухгалтерського обліку, а згодом отримав вищу освіту за спеціальністю «банківська справа» у Чернігівському національному технологічному університеті. Але, на жаль, юнаку не довелося працювати за професією – війна змінила плани.

У своїй діяльності Сергій йшов стопами дідуся Юрія Івановича Позднякова, всіма шанованого вчителя Понорницької школи, який свого часу викладав ДПЮ. З 2014 року хлопець займався національно-патріотичним вихованням дітей та молоді, прививав їм любов до спорту та Батьківщини. Був одним із засновників молодіжного табору «Сіверська Січ» у смт Сосниця.

Разом зі своїми підопічними ходив на байдарках, у туристичні походи Україною. Його любили та поважали діти, його знаннями і навичками надихались та навчались інструктори. Будучи свідомим українцем, він розумів, що лише виховавши покоління воїнів, патріотів України можливо зберегти державність.

З першого дня повномасштабного вторгнення Сергій мужньо захищав Вітчизну, долучившись до Чернігівської територіальної оборони. До цього був на сході в 2014 та в 2019 роках у складі Добровольчого Українського Корпусу.

3 березня 2023 року під час танкового обстрілу села Серебрянка на Бахмутському напрямку ворог підступно забрав життя молодшого сержанта, командира відділення снайперів РВП Сергія Позднякова.

Поховали Героя у смт Сосниця.

Указом Президента України Захисник посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Не кожен зможе, дивлячись смерті в очі, стояти пліч-о-пліч з побратимами, не боячись за своє життя, рятувати інших та мужньо боротися за свободу своєї країни. А Сергій Поздняков зумів, він до останнього вірив у священну Перемогу.

Понорницька та Сосницька громади пам’ятають відважного Захисника, який зробив подвиг для того, щоб ми жили спокійним, мирним життям. У п’ятницю, напередодні річниці його загибелі, громади вшанували Сергія скоробними заходами: у Понорниці в рідній школі воїна, де на його честь встановлена меморіальна дошка, відбулась лінійка пам’яті, у Сосниці згадали Героя, зібравшись на центральній площі селища біля Алеї Героїв.

Вічна пам'ять і слава нашому Захиснику!

Доземний уклін, щирі співчуття рідним...



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь