A A A K K K
для людей із порушенням зору
Понорницька селищна рада
Новгород-Сіверський район, Чернігівська область

Положення про сектор економічного розвитку Понорницької селищної ради

Дата: 02.11.2023 11:14
Кількість переглядів: 40

Фото без описуЗатверджено рішенням Понорницької селищної ради
від 24.10.2023 № 3538

 

І. Загальні положення та структура Сектору

1.1. Сектор економічного розвитку Понорницької селищної ради (далі – Сектор) є структурним підрозділом Понорницької селищної ради, який утворюється селищною радою, є підзвітним і підконтрольним селищній раді, що його утворила, підпорядковується виконавчому комітету селищної ради і селищному голові.

1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, постановами Верховної Ради України, указами і розпорядженнями Президента України, декретами, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, наказами профільного міністерства та його обласного територіального підрозділу, рішеннями Понорницької селищної ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями та дорученнями Понорницького селищного голови, цим Положенням та іншими нормативними актами.

1.3. До складу Сектору входять:

  • завідувач сектору;
  • провідний спеціаліст.

1.4. Сектор не має статусу юридичної особи.

ІІ. Завдання та повноваження Сектору

2.1. Основними завданнями Сектору є:

2.1.1. Реалізація повноважень у сфері соціально-економічного розвитку Понорницької селищної територіальної громади (далі – громада), визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та іншими нормативними актами.

2.1.2. Аналіз стану, тенденцій та виконання роботи з прогнозування економічного і соціального розвитку громади; участь у визначенні її пріоритетів, розробленні напрямів структурної та інвестиційної політики та підготовка пропозицій з цих питань.

2.1.3. Організація виконання стратегічних та поточних програм соціально-економічного та культурного розвитку громади.

2.1.4. Розробка проєктів програми соціально-економічного розвитку громади та подання їх на затвердження селищній раді.

2.1.5. Сприяння залученню інвестицій у економіку громади.

2.1.6. Реалізація політики співробітництва громад.

2.1.7. Реалізація державної цінової політики.

2.1.8. Розробка проєктів Стратегії розвитку громади, Комунікаційної стратегії та інших планувальних документів у сфері своїх повноважень та подання їх на затвердження ради.

2.1.9. Підготовка проєктів для їх подання до Державного фонду регіонального розвитку, інших проєктів та грантів, які реалізуються на обласному та державному рівні, а також до програм та фондів, що реалізують міжнародну технічну допомогу в Україні.

2.1.10. Проведення підготовки та розповсюдження презентаційних матеріалів щодо інвестиційного потенціалу громади.

2.1.11. Пошук та інформування потенційних інвесторів, у тому числі зарубіжних, щодо інвестиційних містобудівних проєктів, інших селищних проєктів, які потребують залучення інвестицій.

2.2. Сектор відповідно до покладених на нього завдань:

2.2.1. Розробляє прогнози комплексного економічного і соціального розвитку громади, сприяє створенню умов для ефективної роботи підприємств громади всіх форм власності.

2.2.2. Визначає основні напрямки інвестиційної політики в громаді, розробляє заходи, спрямовані на залучення іноземних інвестицій та кредитних ресурсів для розвитку економічного потенціалу громади.

2.2.3. Забезпечує реалізацію державної політики у сфері закупівель товарів, робіт і послуг за рахунок державних коштів та коштів місцевого бюджету, грантів та проєктів.

2.2.4. Забезпечує виконання загальнодержавної, регіональної цільової програм розвитку малого і середнього підприємництва, програми розвитку конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва в Понорницької селищній територіальній громаді, регуляторної політики.

2.2.5. Забезпечує реалізацію державної тарифної політики.

2.2.6. Аналізує соціально-економічні показники розвитку Понорницької селищної територіальної громади.

2.2.7. Готує проєкти розпорядчих актів селищної ради, її виконавчих органів і селищного голови, у тому числі нормативного характеру.

2.2.8. Здійснює розгляд звернень громадян та прийом громадян з питань, що належать до компетенції Сектору.

2.2.9. Забезпечує контроль за виконанням рішень селищної ради, виконавчого комітету, розпоряджень селищного голови з питань, що належать до компетенції Сектору.

2.2.10. Здійснює інші повноваження, покладені на Сектор відповідно до чинного законодавства.

2.3. Сектор має право:

2.3.1. В установленому порядку одержувати від інших відділів селищної ради, відповідних органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від їх підпорядкування та форм власності, об’єднань громадян, окремих осіб матеріали та інформацію, необхідні для виконання передбачених цим Положенням завдань і функцій.

2.3.2. Залучати спеціалістів інших відділів селищної ради, підприємств, установ та організацій, об’єднань громадян (за погодженням їхніх керівників) для розгляду питань, що належать до його компетенції.

2.3.3. Сектор під час виконання покладених на нього завдань взаємодіє з іншими виконавчими органами селищної ради, підприємствами, установами, організаціями.

2.3.4. Розглядати пропозиції підприємств і організацій з питань розвитку економіки і прогнозування.

2.3.5. Здійснювати контроль за додержанням підприємствами, установами, організаціями, а також громадянами вимог законодавства та нормативних актів з питань, що належать до його компетенції.

2.3.6. Має інші права, передбачені законодавством.

ІІІ. Організація роботи Сектору

3.1. Структура Сектору, чисельність та посадові оклади його працівників встановлюються штатним розписом селищної ради, який затверджується селищною радою.

3.2. Положення про Сектор затверджується селищною радою, посадові інструкції його працівників затверджуються селищним головою за поданням завідувача Сектору.

3.3. Діяльність Сектору здійснюється на основі перспективного та поточних планів роботи.

IV. Керівництво Сектору

4.1. Сектор очолює завідувач, який призначається на посаду та звільняється з посади селищним головою відповідно до законодавства про працю, службу в органах місцевого самоврядування з урахуванням вимог до професійно-кваліфікаційного рівня, на конкурсній основі чи за іншою процедурою, передбаченою законодавством України.

4.2. Завідувач Сектору:

4.2.1. Здійснює загальне керівництво діяльністю Сектору, розподіляє обов’язки між працівниками Сектору, несе відповідальність за виконання покладених на Сектор завдань, визначає ступінь відповідальності працівників Сектору.

4.2.2. Розробляє і подає на затвердження селищному голові посадові інструкції працівників Сектору.

4.2.3. Вживає заходи щодо підвищення ефективності роботи Сектору, забезпечує підвищення особистої ділової кваліфікації, дотримання трудової та виконавчої дисциплін у Секторі.

4.2.4. Координує роботу Сектору з іншими виконавчими органами селищної ради громади.

4.2.5. Забезпечує у межах своєї компетенції контроль за станом справ у сфері діяльності Сектору, вживає необхідних заходів для їхнього поліпшення.

4.2.6. Підтримує зв’язки з відповідними відділами та управліннями інших органів місцевого самоврядування з питань обміну досвідом.

4.2.7. Бере участь у засіданнях селищної ради, виконавчого комітету, нарадах селищного голови у разі розгляду питань, що належать до компетенції Сектору.

4.2.8. Завідувач Сектору здійснює й інші повноваження відповідно до покладених на нього завдань окремими рішеннями селищної ради, її виконавчого комітету, розпорядженнями селищного голови.

4.3. Працівники Сектору безпосередньо підпорядковуються завідувачу Сектору.

4.4. На період відпустки або на час відсутності завідувача Сектору його обов’язки виконує працівник Сектору відповідно до розпорядження селищного голови.

V. Права і обов’язки працівників Сектору

5.1. Працівники Сектору мають право:

5.1.1. Користуватися правами і свободами, які гарантуються громадянам України Конституцією та законами України.

5.1.2. На повагу особистої гідності, справедливого і шанобливого ставлення до себе з боку керівників, співробітників і громадян.

5.1.3. На своєчасну оплату праці залежно від займаної посади, рангу, якості, досвіду та стажу роботи.

5.1.4. На безпечні та необхідні для високопродуктивної роботи умови праці.

5.1.5. На соціальний і правовий захист.

5.1.6. Брати участь у розгляді питань і прийнятті рішень у межах своїх повноважень.

5.1.7. Користуватися іншими правами відповідно до чинного законодавства України.

5.2. Працівники Сектору зобов’язані:

5.2.1. Дотримуватися Конституції і законів України, інших нормативно-правових актів, актів органів місцевого самоврядування, забезпечення відповідно до їх повноважень ефективної діяльності селищної ради. Працювати чесно і сумлінно, своєчасно і точно виконувати розпорядження, накази, доручення керівництва, використовувати весь робочий час для продуктивної праці, додержуватися трудової дисципліни, вимог нормативних актів про охорону праці, дбайливо ставитися до майна селищної ради.

5.2.2. Вживати заходів для негайного усунення причин та умов, що перешкоджають або ускладнюють нормальне виконання функціональних обов’язків.

5.2.3. Підвищувати продуктивність праці, знати Конституцію України, законодавство з питань місцевого самоврядування.

5.2.4. Утримувати своє робоче місце в чистоті, дотримуватися установленого порядку зберігання матеріальних цінностей, документів, оргтехніки.

5.2.5. Поводити себе гідно, додержуватися моральних і етичних правил у взаємовідносинах із співробітниками та відвідувачами.

5.2.6. Постійно вдосконалювати організацію своєї роботи, підвищувати професійну кваліфікацію.

5.2.7. Проявляти ініціативність, творчість у роботі.

5.2.8. Дотримуватись обмежень, передбачених законодавством, щодо служби в органах місцевого самоврядування.

5.2.9. Підтримувати авторитет селищної ради та її виконавчих органів.

5.2.10. Зберігати державну таємницю, інформацію про громадян, що стали їм відомі у зв’язку з виконанням службових обов’язків, а також іншу інформацію, яка згідно із законодавством не підлягає розголошенню.

5.2.11. Не допускати дій та бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам місцевого самоврядування та держави.

5.2.12. Працівники виконують й інші обов’язки відповідно до чинного законодавства України.

5.3. Посадовим особам органу місцевого самоврядування забороняється:

5.3.1. Брати участь у діях, що суперечать національним інтересам України.

5.3.2. Вчиняти дії, що можуть бути розцінені як використання свого службового становища в корисних цілях, а також дії, які, відповідно до чинного законодавства, вважаються корупційними.

5.3.3. Виявляти всупереч інтересам справи упередженість або прихильність до будь-якого підприємства, установи, організації, об’єднання громадян або конкретної особи.

5.3.4. Приймати дарунки чи послуги від фізичних або юридичних осіб у зв’язку зі своєю службовою діяльністю.

5.3.5. Брати участь у страйках.

VІ. Фінансове та матеріально-технічне забезпечення діяльності Сектору

6.1. Сектор фінансується за рахунок бюджету Понорницької селищної територіальної громади.

6.2. Оплата праці працівників Сектору здійснюється відповідно до чинного законодавства.

VІІ. Відповідальність

7.1. Працівники Сектору несуть відповідальність:

7.1.1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов’язків, що передбачені цим Положенням, в межах, визначених чинним законодавством України про працю, Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування», іншими законами України та нормативними актами, посадовими та іншими інструкціями.

7.1.2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності в межах, визначених чинним законодавством, кримінальним та цивільним законодавством та законодавством про працю України.

7.1.3. За завдання матеріальної шкоди в межах, визначених цивільним законодавством та законодавством про працю України.

7.1.4. Ступінь відповідальності кожного працівника Сектору встановлюється згідно з їхніми посадовими інструкціями.

VІІ. Заключні положення

8.1. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться рішенням селищної ради.

8.2. Реорганізація чи ліквідація Сектору здійснюється на підставі рішення селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь