Відтепер щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу Україна відзначатиме День Європи

Дата: 09.05.2023 10:33
Кількість переглядів: 103

Фото без описуЦьогоріч Україна відзначатиме День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня, в статусі країни-кандидата на членство в ЄС. Відповідний Указ № 266/2023 вчора підписав Президент України Володимир Зеленський.

«Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, постановляю установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу», – йдеться в документі.

Історія свята починається з 1950 року. Саме в цей день тодішній міністр закордонних справ Франції Робер Шуман, один із засновників Об’єднаної Європи, проголосив свою відому декларацію. І сьогодні вважається, що Декларація Шумана офіційно започаткувала процес європейської інтеграції. А 9 травня затверджено в Європейському Союзі як День Європи, один із офіційних символів ЄС.

З початку війни в Україні День Європи має особливе значення. Адже Україна бореться не лише за свою територіальну цілісність, а й за мир в усій Європі. За майбутнє, яке вона має право вирішувати самостійно.

Європа починається з кожного з нас. З нашої небайдужості, рівності та взаємоповаги. Тому, ми прикладаємо максимальні зусилля для нашої перемоги над ворогом та світлого майбутнього України у лавах європейських держав.

Вітаємо мешканців нашої громади та всіх українців зі святом! Всіх, хто визнає себе як частину квітучого європейського товариства, яке дарує надії та наділяє можливостями. З Днем Європи!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь