22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв Війни в Україні

Дата: 22.06.2022 17:21
Кількість переглядів: 158

Фото без описуВійна між нацистською Німеччиною та Радянським Союзом, що розпочалася 22 червня 1941 року о 4:00 ранку, стала найтрагічнішим та найкривавішим етапом Другої світової війни і призвела до колосальних людських втрат, передусім для України.

Найжорстокіша війна в історії людства, забрала десятки мільйонів життів, тривала 1418 днів. Щодня гинуло близько 14104 людей. Кожну годину – 588, а кожну хвилину – 10 людей. Жахлива статистика. Адже загалом за роки Другої світової війни Україна втратили 8 мільйонів своїх громадян: 5,5 мільйона цивільних і 2,5 мільйона військових.

Історія має властивість повторюватись. 24 лютого 2022 року попри угоди і меморандуми, які мали б гарантувати безпеку, росія розпочала повномасштабне вторгнення. Криваві злочини тепер уже росіян, змушують здригатись увесь світ. Знову гине мирне населення, діти, захисники. Українці продемонстрували тоді і показують зараз всю силу духу і готовність боронити свої землі. Ми і наша земля – останній кордон, що береже Європу від диких ординців.

Всі, хто став для нас прикладом беззавітної любові до Вітчизни і свого народу, незламної волі і героїзму, живуть у вдячній пам’яті народів. Це пам’ять про подвиги, здійснені на полях боїв з агресором, пам’ять про тих, хто вершив історію, прийняв смерть заради Перемоги, заради Батьківщини, заради майбутнього. Повага й шана до них передаються з покоління в покоління.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь