Уряд підтримав розмитнення автомобілів через Дію

Дата: 13.06.2022 09:49
Кількість переглядів: 105

Фото без описуУряд підтримав законопроєкт про розмитнення легкових автомобілів через мобільний застосунок Дія.

У Міністерстві цифрової трансформації України повідомили, що ця послуга має усунути корупцію, а саме розмитнення авто займатиме не більше 5 хвилин.

Відтепер митники не впливатимуть на формулу розмитнення – її визначатимуть лише характеристики авто: об’єм, тип та потужність двигуна, вік автомобіля та його ексклюзивність.

Це одна з найважливіших антикорупційних реформ у митній галузі. Вона має усунути корупцію під час розмитнення легкових автомобілів. У застосунку необхідно буде ввести VIN-код авто, а розрахунок відбудеться автоматично. На все це потрібно не більше  5 хвилин, – повідомили у Мінцифри.

Після розмитнення транспортного засобу в Дії українці зможуть провести державну реєстрацію свого авто онлайн у декілька кліків.

Крім цього, проєкт передбачає звільнення від оподаткування автомобілів з електричними двигунами та меншу ставку для авто з гібридними двигунами.

– У межах Українського зеленого курсу — це і турбота про нашу екологію, і чистіше повітря. Новий сервіс фактично не має аналогів у світі та демонструє бажання держави робити все максимально зручно та прозоро для людей, – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь