Міжнародний день музеїв

Дата: 18.05.2022 15:48
Кількість переглядів: 174

Фото без опису18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято. Міжнародний день музеїв з’явився у календарі в 1977 році, коли на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums – Міжнародна рада музеїв) було прийняте рішення про встановлення цього свята.  І з 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах світу.

Музеї - це духовні храми історії та культури, правдивий портрет вікової мудрості. Завдяки музейним колекціям сучасники мають унікальну можливість почути величну мову різних епох, любов до рідної землі і до прекрасного. 

На території Понорницької громади знаходиться найбільний сільський музей в Європі - Мезинський археологічний науково-дослідний музей ім. В. Є. Куриленка, який був заснований у 1965 році на місці всесвітньовідомої Мезинської палеолітичної стоянки місцевим археологом, краєзнавцем, художником Василем Єлисейовичем Куриленком. В ньому представлено близько 35 тисяч експонатів, багато з яких є єдині у своєму роді.

Щиро вітаємо працівників музеїв з професійним днем! Хочемо висловити вам вдячність за те, що так довго і вірно бережете нашу історію, передаєте її з уст в уста, з покоління в покоління. Завдяки вам минуле нашої країни живе для нащадків. Ми від щирого серця бажаємо вам довголіття, міцного здоров’я, любові, щастя і процвітання. Нехай у вашому житті будуть відбуватися тільки радісні і хороші події. Творіть яскраву і барвисту історію своєї долі, про яку потім розкажуть ваші онуки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь