8-9 травня - День пам'яті та приминення і 77-ма річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2022 09:06
Кількість переглядів: 245

Фото без описуУкраїна традиційно щороку вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ми згадуємо вагому роль українців у перемозі, висловлюємо повагу всім борцям проти нацизму, шануємо пам’ять про загиблих воїнів та жертв війни.

Ціною перемоги над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини стали надзвичайні втрати упродовж 1939–1945 років – загинуло понад сім мільйонів українців та представників інших народів, які проживали на нашій землі й боролися проти тоталітарних режимів.

Ми вшановуємо подвиг ветеранів, що боролися з нацизмом і перемогли його, пам’ятаємо всіх, кого обпалила війна – військовополонених, остарбайтерів, підпільників, дітей війни, цивільних, які постраждали від окупації і бойових дій, жертв війни та воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни.

Згадаємо у колі родини полеглих, згадаємо загиблих родичів і ненароджених дітей… Людська пам’ять про колосальні жертви Другої світової не згасне ніколи -  як застереження світові про небезпеку повторення цих жахів.

Сьогодні, як ніколи, ми знаємо ціну війни - зараз Україна також воює з агресором. Сьогодні ми переосмислюємо минулі трагічні події у контексті сучасної війни. Ми захищаємо рідну землю, ми впевнені у перемозі!

 

З повагою

Селищний голова Віктор ІВАЩЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь